2017-01-19 21:39

EDITORIAL


Tabloul României, pentru Traian Băsescu, de ziua sa

 |  19:54

Nu ştiu ce-i doriţi voi preşedintelui României de ziua sa, nu ştiu ce i-aţi da drept cadou (vă rog, fără expresii licenţioase şi gesturi obscene), dar ştiu ce cadou i-aş face eu. Mărturisesc că am fost inspirat de ploconul adus de Silviu Prigoană la Vila Lac 1, anume o pictură înfăţişând portul din Anvers, un loc plin de amintiri frumoase pentru Traian Băsescu, din vremea în care era detaşat acolo (bine că nu i-a adus un tablou cu portul din Rouen, unde, după propriile relatări, zeci de nave au luat foc din cauza sa, în 1981, pe când comanda nava „Argeş”, de la care a pornit dezastrul). Eu i-aş face cadou un tablou al României din ultimii şapte ani. Aşa, ca să-l aibă amintire pentru anii senectuţii, ca să-l arate nepoţilor, să ştie şi ei cum arăta ţara în vremea dictaturii, pardon, regimului condus de bunicul lor. Un tablou care să surprindă toate momentele memorabile ale mandatelor prezidenţiale – de la râsul său, uneori, pot spune, chiar sardonic, până la stilul samavolnic de a conduce un aşa-zis stat de drept. Un tablou care să surprindă starea naţiunii îndobitocite, deznădăjduite şi sărăcite la propriu şi la figurat, de vlagă, de morală şi de conştiinţă. Un tablou care să-l înfăţişeze pe şeful suprem al tuturor, al românilor, al partidului, al Guvernului. Un tablou în care se poate vedea clar marasmul în care se află acum ţara şi societatea, după cei şapte ani de mandate.

Hai că sunt exagerat de patetic. De fapt, domnule preşedinte, de ziua dumneavoastră nu vă doresc decât să se îndeplinească tot ceea ce vă doresc românii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-01

TAGURI: ziua sa, traian basescu, cadouComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GGS
05 Noi 2011

Bravo, Andi! Ai evoluat foarte frumos. Felicitari! Un fost coleg
NINA RADULESCU
05 Noi 2011

Bine te-ai gandit la un tablou ; trimite si unul cu aglomaratia din toate magazinele : alimentare , aprozare, produse electro casnice etc.
DUMITRU IUGA
05 Noi 2011

Nene Topala, Ai un dinte impotriva lui Basescu, este dreptul matale si il respect. Dar, pentru ca esti formator de opinie, nu?, spune oamenilor si cum ar fi aratat Romania astazi daca se continua consumul in draci, mult mai mult decat ne tinea plapuma? Ce zici? Te tine bracinarul, stam de vorba. Cu argumente. Dumitru Iuga. tiiu2001@yahoo.com

Adauga un comentariu

Random image