2018-12-17 15:03


Tandemul Elena Udrea – Victor Ponta

 |  10:13
Tandemul Elena Udrea – Victor Ponta

E câte unul în filmelecu bătăi care, oricâţi pumni ar primi, din orice direcţie şi cu oricâtă forţă,nu se clatină deloc. I se mută oleacă faţa în direcţia pumnului încasat, dar earevine în secunda doi, după ce se scutură puţin, iar ochii i se fixează din nou,la fel de rece, pe adversar. Genul ăsta de personaj e întruchipat în politicaromânească de Traian Băsescu. Cu fiecare pumn pe care-l încasa de la PSD-ulcondus de Adrian Năstase şi apoi de Mircea Geoană, Băsescu devenea parcă totmai puternic şi mai fioros. Nu e nevoie să vă reamintesc, sper, şirul de pumnicare a început cu dosarul Flota şi s-a terminat cu pixelul albastru.

Traian Băsescu e însă unpersonaj care se apropie de pensionare. Luaţi ultimele 60-70 ieşiri publice alelui Victor Ponta, liderul PSD, şi observaţi că opoziţia nu mai e atît deinteresată să-l lovească în plină figură pe Traian Băsescu. N-ai reuşit în 10ani să-l pui la podea, acum e prea târziu. Atenţia opoziţiei s-a mutat pe unalt personaj. Vă citez cîteva dintre declaraţiile cele mai recente ale luiVictor Ponta: „Udrea împarte banii pe criterii mafiote,stabileşte şi firmele care câştigă licitaţiile”, “Elena Udrea este adevăratulPrim Ministru al României, adevăratul preşedinte al partidului de guvernare şicam adevăratul decident din spatele preşedintelui ţării”, "Doamna Udrea este puternică doar prin asocierea cuTraian Băsescu. Altfel, este zero, zero politic. Nu a dovedit niciodată nimic”.

Nuştiu cine i-a explicat lui Victor Ponta că trebuie s-o ia în vizor pe ElenaUdrea, dar mă tem că prost l-a sfătuit. Principiul Omologului din manualul declasa a doua al politicianului-învăţăcel spune că adversarul trebuieidentificat în zona proprie de luptă politică. Care va să zică, dacă VictorPonta îşi propune să fie preşedintele principalului partid de opoziţie (ceeace, teoretic, este) sau viitorul prim-ministru al României, el ar trebui să-şiîndrepte pumnii spre Traian Băsescu sau Emil Boc. Din monitorizarea ultimelorsale intervenţii publice deducem însă că Victor Ponta îşi propune să fieviitorul ministru al Turismului. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, VictorPonta uită că Elena Udrea este creaţia lui Traian Băsescu. Iar dacă aşa staulucrurile, fiecare atac la adresa ei e de fapt o cărămidă la cariera eipolitică. E – ca să nu mai folosesc exemplul cu pumnii – ca-n tenis: cu cîtadversarul îţi trimite mingea mai tare pe partea stîngă, cu cît reverul poatefi mai răvăşitor.

Eadevărat, atât Victor Ponta, cât şi Elena Udrea – care n-au trecut încă de 40de ani – par a fi urmaşii cuplului Năstase-Băsescu, al doilea mare tandempolitic după Iliescu-Constantinescu. Rămâne de văzut care dintre ei va conduceGuvernul României după ce Cabinetul Emil Boc va fi doar o foarte tristăamintire. Senzaţia mea e că Elena Udrea are un avantaj. Fiindcă următoarelealegeri parlamentare, care vor da următorul guvern, vor fi tot în mandatul luiTraian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...