2017-01-20 18:06

EDITORIAL


Tăticul nostru

 |  20:44

Luni seară, la TVR, a fost detonat un pachet de explozibili. Pentru cine a fost ocupat cu griji de genul „oare anul ăsta o să mai pot pleca măcar cu cortul undeva în vacanţă?”, e bine să afle că preşedintele Traian Băsescu şi-a arătat muşchii, pachetul său de muşchi, mai exact. Să-l ascultăm:

„Chiar sper să înceteze să mai aibă reacţii. Lor li se pare că orice referire a şefului statului la justiţie este, sau se fac că nu înţeleg, e un amestec în justiţie. Oamenii ăştia trebuie să ştie două lucruri esenţiale. În primul rând, că ei sunt o putere a statului, cele trei puteri au în vârf pe unul care se numeşte şeful statului. Nu-l pot împiedica pe şeful statului să-şi exprime puncte de vedere, cu atât mai mult cu cât acestea reflectă corect nişte realităţi ale justiţiei. M-am cam săturat de sensibilităţile lor excesive, când nu vor mai avea puncte negre în rapoartele de la Comisie, nu mă vor mai auzi făcând remarci la adresa lor”.

Dacă nu v-aţi dat seama, preşedintele vorbea despre CSM. Adică despre judecătorii şi procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii. Pe care şeful statului îi invită – la punctul 1 - să mai tacă dracului din gură. Pentru că – reiese din a doua frază prezidenţială – vorbesc tâmpenii şi nu înţeleg nimic din ce se întâmplă. Lucrurile se complică în mod grav la punctul 3, acolo unde preşedintele Băsescu ne anunţă că el este tăticul nostru, al tuturor. Adică el este în vârful puterii legislative, în vârful celei executive, respectiv în vârful puterii judecătoreşti. E drept, asta se poate. Dar mă tem că vorbim în acest caz mai puţin despre democraţie, cât despre tiranie.

Mi s-ar putea răspunde că preşedintele are rolul constituţional de mediator, astfel că el ar putea fi văzut undeva în vârful amintit. Nimic mai greşit. Preşedintele are rol de mediator între instituţiile statului, nu (repet: nu!) între puterile statului. În fine, să n-o mai lungim. Să reţinem – din fraza a patra - că preşedintele s-a cam săturat.

Şi noi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
27 Iul 2011

Domnule, chiar sunteti penibil! Cu toate iesirile lui de Bula , nu-l vad pe Basescu in postura de dictator.Si in privinta judecatorilor si a CSM declaratia lui e la obiect. Cititi in Biblie la Isaia cap 10 pct 1,2 si 3 ce scrie despre judecatori, sau mai bine puneti-i pe ei sa citeasca pentru a nu ajunge peste ei vai-ul despre scrie acolo.Daca avem o clasa politica incapabila sa ia in serios lucrurile cu adevarat serioase si functionari publici de aceeas teapa, un e numai vina natiei. O zi buna
DANA
27 Iul 2011

si noi suntem satuli pana peste cap inca de acum 2 ani. pana in 2014 ne mancam ficatii cu "seful statului". sau poate se gandeste sa revina in forta ca premier cu un presedinte marioneta. halal democratie!
GOGU
28 Iul 2011

IN CSM AU RAMAS CORIFEII GRUPULUI INFRACTIONAL LIDIA BARBULESCU-SOTII COSTINIU SI GASPAR CARE INCA ESTE "IN PROBLEMA" LA CURTEA CONSTITUTIONALA .EI SI ACOLITII LOR DIN FIRMELE DE AVOCATURA AU DAT TUNURI CU GENERALUL CRIMINAL DIN TIMISOARA 1990 DIACONESCU!TREBUIE SA PLATEASCA CINEVA.PACAT PT ZIARISTI CA SE UMILESC SA ARUNCE VORBE GOALE PENTRU SECURISTII PUTREZITI IN RELE.VA TRECE TIMPUL SI VOM SCAPA DE EI PRIN MOARTE BIOLOGICA DAR CINE TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU ACESTI 20 DE ANI?BRUCAN?
IOSIF
28 Iul 2011

esti de-a dreptul imbecil. mai bine ramai acolo in retezat si continua activitatea de pozar
DRACU
08 Aug 2011

mare magar Baselu cum poa' sa se lege de mandra noastra justitie, cu cei mai incoruptibili judecatori, in frunte cu aia de le CSM??? io zic sa-l impuscam, dom'le!
IMMISTDIZ
03 Mai 2013

They were even more sexual pleasure at the same time with the physical activity involving fingers. Books Review is going rehearsing a groundwork Brochures. A good number of revenue percentage and then payments rrdeas come into play an itemized acceptance reimbursement condition and the sales agent discover how they are simply paid off.

Adauga un comentariu

Random image