2018-12-15 22:44


Te-au folosit, Majestate!

 |  21:00

Politica este o sabie cu două tăişuri, a spus Regele Mihai de la tribuna Parlamentului. Ieri nu doar politica s-a dovedit parşivă, ci şi istoria însăşi. Fesenişti de frunte, colaboratori ai Securităţii cu acte în regulă şi hulitori de profesie ai Majestăţii Sale prin anii ’90 l-au aplaudat minute întregi în picioare pe Rege. Bineînţeles că, şi înainte şi după, au ţinut cu tot dinadinsul să anunţe electoratul turmentat de o aşa comedie că au făcut-o în calitate de republicani sadea. Nu cred în ruptul capului că Regele a devenit atât de naiv încât să creadă că singurul şi principalul scop al ipocriţilor de care vorbeam a fost de a-i arăta recunoştinţa lor pentru rolul pe care l-a jucat în istoria românilor. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi au înscenat comedia doar cu gândul să-i mai ardă o scatoalcă lui Băsescu.

Dovada supremă a fost prestaţia agitatorilor de la staţiile de propagandă deţinute de Dan Voiculescu, transformaţi peste noapte în adulatori ai Majestăţii Sale. Poate Regele, la venerabila SA vârstă, a uitat cum a sărit „Jurnalul Naţional” de fund în sus când, în campania din 1996, Emil Constantinescu se declarase, prin America, monarhist. Dar chiar aşa, să nu-şi amintească nimeni din anturajul Casei Regale? Haida de!

La fel de ticăloasă s-a dovedit şi cealaltă aripă a FSN, care a boicotat evenimentul. Ce a vrut să demonstreze şi cui?

Ambele tabere nu au făcut decât să confirme vorbele Regelui: „Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului”.

Te-au folosit, Majestate!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-19

TAGURI: Regele Mihai, Parlamentul Romaniei, Majestate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DOR
25 Oct 2011

Ai probleme cu hemoroizii
UN FEFE, MAI CORECT
25 Oct 2011

Portocaliu si nestiutor de istorie, cand vei invata ca exista si lucruri ce nu pot fi murarite?
BABA NOCHIA
26 Oct 2011

bai pena , pe tine te plateste thiess ca sa fii prost sau cum ?
CARLA
26 Oct 2011

scatoalca?,,,haida de!eu stiam de scaltoaca...
GEORGETA
26 Oct 2011

domnule Pena, exista libertatea cuvantului si,dumneatat din asta traiesti, dar sa iesi pe piata cu asemenea articol,provoci dezgust. Si eu am trait atunci cand MS a implinit alte ,,varste rotunde" si Casa Regala nu a dorit sa organizeze astfel de manifestare(raspuns pentru comentatorul de mai sus). Crezi, dumneata,domnule jurnalist, ca era nevoie sa spui ,,Te-au folosit Maiestate!"? Stii cat de urat suna si ce ecou neplacut are in sufletele noastre de romani simpli?(n-am trait in vremea monarhiei si despre MS stiu ce am invatat la istorie, dar ascultand si o ,,altfel" de istorie am inteles care a fost rolul MS si ce merite deosebite are ca reprezentant al Romaniei).
MIHAILESCU CRISTIAN
26 Oct 2011

bravo, Fefe!!!!!
GUMP
12 Noi 2011

Thank you so much for this arcitle, it saved me time!
Random imageUltimele stiri


loading...