2019-01-20 17:18


The Sun: Copii români de şase ani puşi să asambleze jucăriile din ouăle Kinder pentru 22 penny

 |  12:22
The Sun: Copii români de şase ani puşi să asambleze jucăriile din ouăle Kinder pentru 22 penny

Jurnaliştii The Sun au relatat că familiile sărace de români muncesc până la 13 ore pe zi în propriile locuinţe pentru a asambla jucăriile mici de plastic, care se găsesc în interiorul ouălor Kinder, la această acţiune participând şi copii români cu vârste de doar şase ani, în schimbul a 22 de penny pe oră, transmite News.ro.

Potrivit sursei citate, pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, o familie primeşte în jur de 20 de lei româneşti (3.77 de lire sterline).

Ulterior, produsele sunt transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei.

”Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru munca unor oameni, care sunt trataţi ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero.

Familia Jurj este implicată în acest caz, la asamblarea ouălor Kinder participând Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani).

”Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”, a declarat Christian Jurj pentru The Sun.

Sursa citată menţionează că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA.

Reprezentanţii Romexa SA au reacţionat în acest caz şi au precizat că nu aveau cunoştiinţă de faptul că firma subcontractată trimitea ouăle pentru asamblare în locuinţele unor familii sărace.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-22

TAGURI: the sun, copil, roman, sase, ani, asambleaza, jucarie, ou, kinder, 22, penny
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...