2017-01-23 10:30


TVA = Tot Varianta Asta

 |  15:58

Vestea posibilei scăderi a Taxei pe Valoarea Adăugată la alimente n-a încălzit decât vreo două-trei ore speranţele îngheţate ale românilor care se luptă să iasă teferi din iarnă şi din criza interminabilă. Nici nu s-au atenuat bine ecourile spuselor ministrului Valeriu Tabără, potrivit căruia TVA la alimente ar trebui să scadă rapid de la 24 la 10%, că premierul Boc a negat vehement această posibilitate. Ulterior, şi ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a exclus orice reducere a TVA în acest an.

N-am idee care au fost considerentele care l-au împins pe ministrul agriculturii să facă respectivele declaraţii. Cert e că Tabără ar putea plăti cu funcţia pentru această „ieşire” aplaudată de partidele din Opoziţie. Se vehiculează chiar şi numele înlocuitorului ministrului, deputatul Adrian Rădulescu, aflat la „încălzire” de vreun an pentru acest post.

Nu vom beneficia, aşadar, de hrană ieftină decât dacă Dumnezeu ne mai dă un an agricol bun, iar ţăranii vor scădea din nou preţurile. Guvernului îi este teamă să ia vreo măsură care ar putea da peste cap calculele privind nivelul veniturilor bugetare estimate pentru 2012. Aceasta în pofida faptului că în ultimii doi ani, vânzările de alimente au scăzut cu aproape o treime, pe fondul crizei şi a scăderii puterii de cumpărare a populaţiei. Dacă se va slăbi vreun hăţ, acela va fi de pe grumazul angajatorilor, care ar putea primi cadou de la Guvern o diminuare a CAS. Dar asta la o dată încă nedefinită.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-03

TAGURI: tva, valoarea adaugataComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

REDA
31 Mar 2012

Si eu cred ca jandarmii sunt aduşi penrtu a opri, ori măcar penrtu a supravehgea adunarea. Ştiţi foarte bine, că sunt foarte mulţi paşi care se aplică een cazul unei proceduri de evacuare a pieţei. De regulă, dacă manifestaţia nu degenera een violenţe, chiar dacă nu era autorizată se proceda la asigurarea unui perimetru penrtu a preveni răspe2ndirea mulţimii, dezordinii ori măcar mulţimea era puţin eenghesuită pe trotuare penrtu a lăsa o cale de acces circulaţiei pe carosabil. După cum se vede een poza detaliu 2 este o mică busculadă een jurul trăsurii fără cai. O me2nă de jandarm eencearcă să pună stăpe2nire pe uluba atelajului, deci se eencerca eliberarea carosabilului, sau a pieţei. Seamănă cu Codreanu, dar cum au spus şi ceilalţi , nu răsare.

Adauga un comentariu

Random image