2017-01-24 17:19


Uciderea câinilor din Botoşani, după modelul reformei statului

 |  19:47
Uciderea câinilor din Botoşani, după modelul reformei statului
Trăim vremuri oribile,şi nimic din ceea ce se întâmplă nu ne dă vreo firavă speranţă că vom apucamăcar o zi în care să ne simţim mândri şi împăcaţi că vieţuim în această ţară. Fiecedimineaţă începe la tv cu o sinteză a celor mai recente orori: crime, tâlhării,violuri, „asezonate”, desigur, cu imagini şocante. Urmează apoi, în ordinefirească, ultimele veşti proaste de la guvernanţi: scumpiri, tăieri desubvenţii la căldură, micşorări de salarii, concedieri şi atâtea alte acte de„reformă a statului”, pe care doar Guvernul Boc a avut curajul să le pună înpractică, după cum se laudă însuşi şeful Executivului. Ce nu ştie premierul e cămulţi, foarte mulţi români se simt tot mai străini în ţara lor, care seamănădin ce în ce mai mult cu o ţărişoară africană intrată pe mâna unui trib şi încare se aplică, evident, doar legea junglei.

Miercuri dimineaţă, oastfel de informaţie - şocantă pentru unii, neutră sau chiar îmbucurătoarepentru alţii - a luat „faţa” ştirilor despre „succesurile” Guvernului înnegocierile cu FMI (a se citi: un nou capitol din epopeea tăierilor numitepompos „reformă”). Poate din motive de rating, televiziunile au deschis ziua cumăcelul comis la un „adăpost” pentru animale din Botoşani, unde 230 de câini aufost masacraţi în mod bestial de personalul unităţii, format, după cum amărturisit viceprimarul oraşului, Florin Gheorghiţă, din “oameni de ceamai joasă speţă”. La aşa primărie, aşa angajaţi.

Prinşi în fapt imediat după măcel, angajaţii“adăpostului” au devenit violenţi cu presa şi chiar cu poliţia, simţindu-seprotejaţi, probabil, de primarul oraşului, Cătălin Flutur (vărul fruntaşuluiPDL-ist Gheorghe Flutur), dar şi de viceprimar, care, după cum au mărturisitrespectivii angajaţi ai padocurilor înainte de a se trezi din beţie, le-ar fidat undă verde pentru “eutanasiere”. Pretextul, un focar de jigodie pe carePrimăria a decis să-l lichideze în modul cel mai barbar cu putinţă. Reprezentanţiiasociaţiilor de animale din Botoşani, care au vizitat, marţi, padocurile, spun însăcă nici un câine nu era bolnav.

Ororile comise au o singură explicaţie: două capete“luminate” din Primărie au decis pe şest soluţia radicală, cu puţin înainte caParlamentul să se decidă asupra legii privind introducerea (sau nu) aeutanasierii în cazul câinilor fără stăpân. Că s-a ales o metodă penală, ce maicontează, atâta timp cât cei care domnesc peste judeţ au legături suspuse cucei din instituţiile care ar trebui să se sesizeze şi să-i “deranjeze”? Se vasesiza, probabil, doar presa străină, care va prezenta din nou România înlumina crudă şi dureroasă a unei realităţi vecine cu absurdul.

Aţi văzut vreodată la Animal Planet cum se eutanasiază unanimal? Eu am văzut. Şi credeţi-mă, nu are nimic de-a face cu masacrul comis laBotoşani. Şi care va fi urmat, probabil, în multe locuri din ţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
12 Mai 2011

da, esti o proasta
Random image