2019-01-24 04:28


Udrea, Preda şi lecţia Titanicului

 |  20:37
Udrea, Preda şi lecţia Titanicului

“Auzind-o,mi-am dat seama că dna Udrea a lipsit de la lecţia modestiei”, zice CristianPreda despre Elena Udrea. “Uneori îmi lasă impresia că e pe Titanic şi cere unpahar cu şampanie. Cât despre mine, ce pot să mai spun? Mi-a propus să o secundezla PDL Bucureşti, iar după trei săptămâni s-a raliat celor care voiauexcluderea mea", mai spune Preda, într-un interviu pentru revista ”22”.

Săreluăm afirmaţiile, de la coadă la cap. Deontologul Preda consideră că preţuireasau dispreţuirea, odată acordate, sunt pe viaţă, ca titlurile nobiliare. Etefleoşc! De ce nu-l critică şi pe Băsescu, că în 2004 îl înjura pe ministrul apărăriişi azi îl bagă în Guvern? Când dintr-o ecuaţie fac parte două persoane, cauzaschimbării de atitudine trebuie căutată la fiecare în parte. Dacă dl Preda nu evreun etalon, cum ar fi metrul, ţinut la Paris, într-o incintă cu temperaturăşi presiune constante, atunci nu putem exclude posibilitatea ca domnia sa s-ofi luat razna, după trei săptămâni de la prima măsurătoare. Omului i s-a propussă intre într-o echipă, dar când s-a văzut că-şi scuipă colegii, l-au rugat sămai stea puţin pe lista de aşteptare, ce-i aşa greu de înţeles?

Câtdespre faza cu Titanicul, mie mi se pare tocmai pe dos: mulţi din PDL simt căvaporul se duce la fund (apropo, o fredona Roberta celebrul Titanic Vals: “Şicăpitanul Roberto, pâr, pâr”?). Ca să-şi scape pielea, aleargă spre bărcile desalvare, aruncând din calea lor femeile şi copiii. Cu toate defectele ei, Udrealuptă până la capăt, ba chiar, pompând bani în tot felul de proiecte, reuşeşte,într-o oarecare măsură, să mai întârzie scufundarea. Singura şansă a PDL-ului,ca să nu dispară ca PNŢ-ul, e să rămână unit. Europarlamentarul Preda, sau parlamentarigen Oajdea, critică la greu partidul, ca să-şi spele imaginea, în perspectiva alegerilorce se apropie, dar nu renunţă la avantajele Puterii. Cu alte cuvinte, vor săajungă la mal fără să se ude.

Tacticaa mers o singură dată: Radu Vasile era o voce critică în PNŢCD, aşa că a ajunspremier, când s-a rupt căruţa cu Ciorbea (şi el era suspendat, ca Geoană, pentrudeclaraţii de presă, că veni vorba). Cam mulţi Radu Vasile în PDL. Unde mai puică, până la urmă, tot de la Cotroceni a fost uşuit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
15 Dec 2010

Mare mancator de rahat esti ma. Dar macar o faci cu arta, cu convingere.
Random imageUltimele stiri

loading...