2018-12-19 07:42


Un partid de tehnocraţi

 |  19:07
Alin Burtescu

Dacă iarna nu va fi grea şi nici o tragedie nu se va întâmpla până la sfârşitul lui 2016, probabil guvernul Cioloş va rămâne în istorie ca un executiv bun, cu tehnocraţi care au ţinut România pe linia de plutire, într-o perioadă în care întreaga Europă se afla în criză. Dar dacă Cioloş&Co vor mai mult?

Strada s-a pronunţat: vrea schimbare totală! Dar pentru asta trebuie să aibă şi ce vota. Dacă mâine ar fi alegeri, PSD ar obţine un scor bun, fiind un partid organizat şi cu membri disciplinaţi. Ar urma PNL şamd. Astfel, strategii guvernului Cioloş au decis că, pentru a participa la scrutinurile locale şi generale din 2016, le trebuie un partid nou. Nu există riscul de a fi acuzaţi că renunţă la titulatura de tehnocraţi, deoarece piaţa ar înţelege că fără o formă de organizare nu ai nicio şansă să câştigi.

Acestea fiind zise, Cioloş are muncă dublă de făcut. Şi la guvern şi pentru următoarea formaţiune politică.

Altfel, pe scena politică locul Mişcării lui Traian Băsescu devine extrem de îngust. Fostul preşedinte a arătat de ce e în stare şi de ce nu. Ca animal politic nu-l bate nimeni şi probabil într-o luptă pentru primăria Capitalei ar mătura pe jos cu toţi cei propuşi acum de celelalte partide. Însă, ca antenor de politicieni e praf şi pulbere. Mai toţi cei care au fost în jurul său au ajuns să aibă probleme cu Justiţia. Nu se poate baza pe nimeni şi ştie asta. Rămâne totuşi jucător, lansând pe la televizor atacuri şi insinuări la adresa  actualei puteri. Pentru ce? Cui îi foloseşte? Momentan tot lui Cioloş, care vorbeşte şi face. Să sperăm că bine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: partid, guvern, tehnocrati, ciolos, basescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...