2018-12-16 14:54


Un PNL pentru liniştea lui Dragnea

 |  18:19
Eduard Ivaşcu

Deocamdată, Dacian Cioloş nu este decât un chip şi un nume, a răspuns zilele trecute Liviu Dragnea, cu un zâmbet strepezit, unui ziarist curios să ştie dacă PSD îl va susţine pe tehnocrat în Parlament. Sigur, măcar de complezenţă, Dragnea a ţinut să spună că tehnocratul lor, Liviu Voinea - băiatul cu bugetul în Guvernul Ponta, aciuat acum politic la BNR – ar fi fost varianta mai bună. În realitate însă, noului jupân din PSD îi surâde în acest moment o retragere tactică în Opoziţie, cu un an înaintea alegerilor generale. Ca şi demisia lui Ponta, pasul în spate făcut acum de PSD este o mişcare gândită politic, deloc întâmplătoare.

Iar ceea ce s-a întâmplat miercuri în Parlament - aprobarea amendamentului care majorează toate salariile bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie -, confirmă faptul că PSD nu este în panică, ci execută doar o retragere ordonată.

“Minarea” Bugetului nu este altceva decât echivalentul modern al otrăvirii fântânilor şi al pârjolirii recoltelor, metode strămoşeşti verificate în timp, adaptate şi aplicate acum în guerilla politică.

Creşterea neprogramată a salariilor, aprobată acum de Parlament în condiţiile în care nu există un studiu de impact şi nu se ştie nici măcar dacă există banii necesari, are potenţialul să arunce în aer ţinta de deficit pentru 2016 şi să împingă România pe toboganul unei relaxări fiscale nesăbuite, cu consecinţe greu de estimat.

Dar sigur, asta nu mai e treaba PSD, şi probabil că ăsta este şi mesajul pe care îl transmite votul de miercuri. “Un Guvern fără noi este posibil, dar guvernarea fără noi nu”, pare să susure acum Dragnea, pe sub mustaţă.

Şi de ce nu ar crede asta? PNL, partidul care ar trebui să reprezinte alternativa, dovedeşte în fiecare zi  că “lucrul bine făcut” este doar o marotă inutilă în ţara lui “las’ că merge şi aşa”. Iar lipsa de asumare politică a liberalilor merge mână în mână cu populismul social-democrat. Altfel nu se explică faptul că, în ciuda unei poziţii iniţiale corecte – care solicita clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanţelor -, miercuri, PNL a votat propunerea PSD de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor.

“Aşteptăm un studiu de impact ulterior, care să arate în ce măsură este realizabilă această aplicare!”, spune acum Alina Gorghiu, într-o justificare hilară, dacă nu ar fi tristă, a votului liberal. Adică, întâi turnăm asfaltul şi pe urmă mai vedem dacă facem şi şoseaua! Cu aşa liberali, Dragnea chiar nu are de ce să îşi facă griji. Viitorul PSD este asigurat!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-15

TAGURI: pnl, dragnea, liniste, ciolos, majorare, salarii, bugetar, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...