2017-01-17 17:11

EDITORIAL


“Un bătrân atât de simplu, după vorbă, după port”

 |  18:20
“Un bătrân atât de simplu, după vorbă, după port”

E ora 23.30. Meciul lui Bute s-a încheiat de câtevaminute şi zeci dejurnalişti dau năvală în sala de conferinţă de la Romexpo. Stingher, fără săfie recunoscut de multă lume, pătrunde şi un bătrânel. Se aşază comod undeva înspate. Doar un reporter al TVR sesizează cine e şi încropeşte rapid uninterviu. Restul lumii părea ignorantă, concentrată exclusiv pe conferinţa careîncă nu debutase.

Imediat după ultimele declaraţii, domnul de vârsta atreia încearcă să ajungă la Lucian, însă nu mai are loc de admiratorii care îlasaltau pe campionul IBF, grăbit să ajungă la testul antidoping.

E deja trecut de miezul nopţii. Îl aşteaptă pe Butela uşa vestiarului. Face câtevapoze cu cei care îşi dau seama pe cine au în faţă, iar apoi ia loc pe un scaunaflat din întâmplare în sală. O tânără care până atunci cred că prezentaserundele îmbrăcată sumar se metamorfozează în reporter şi îi ia un interviu lacare omul nostru răspunde calm, deşi pare iritat de unele întrebări. Străin deRomânia, pugilistul Renan St. Juste sesizează ceva şi mă trage de mânecă. “Mi-a vorbit în franceză.Pare un om cunoscut la voi,îmi spune acesta, uitându-se lung. Îl aprob, încercând să îi explic cine e.

E aproape ora 1.00. Oboseala e vizibilă pe faţadomnului în vârstă de 70 de ani, care nu pare să mai reziste fizic, însă totvrea să schimbe două vorbe cu Bute. “Am obosit. Sunt de mai binede cinci ore aici, nu mai pot sta mult”, îmi spune acesta. Într-un final,cedează şi, împreună cu doi apropiaţi, se depărtează. Este maestrul GheorgheZamfir, cel care a reuşit să reinventeze naiul şi unul dintre cei mai mari artiştiîn viaţă.

A fost invitat de Bute la gală, prin intermediulorganizatorilor, şi a acceptat fără rezerve, deşi nu i-a pasionat niciodatăboxul. “E un campion, îl apreciezmult pentru ce a reuşit şi sper să continue aşa. Am venit aici încă de la începutulgalei. Mi-a plăcut”,îmi spusese maestrul. Din păcate, Lucian a părăsit Romexpo pe o altă uşă cudirecţia Piaţa Universităţii, unde îl aşteptau câteva sute de fani.

În ciuda valorii incontestabile, maestrul Zamfir şi-aaşteptat rândul la un autograf şi o pozădin partea lui Bute. Care nu a mai venit…


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image