2017-01-21 02:09

EDITORIAL


Unchiul Sam să-i odihnească

 |  19:40
Unchiul Sam să-i odihnească

Nu-iascultaţi când vă spun cât de banale sunt cablogramele.Căci ei asta fac acum: aruncă WikiLeaks în derizoriu. Că nu-s informaţii noi,că-s analize de studenţi, că sunt bârfe, că n-au înţeles ei ce au vrut săspună, că sunt simpliste. Vorbesc despre politicienii români acum. Cei care aumers adesea la sediul Ambasadei SUA sau la reşedinţa ambasadorului pentru a lualumină de la Marele Licurici. Sau, dacă vreţi nume, Traian Băsescu, MirceaGeoană, Viorel Hrebenciuc, Victor Ponta, Georgian Pop, Călin Popescu Tăriceanu,Vasile Blaga, Sebastian Lăzăroiu, Bogdan Olteanu, Valeriu Stoica. Deşi sunt deculori diferite, trebuie să remarcaţi că au toţi ceva în comun: nevoia despovedire la Unchiul Sam.

Citiţi-lemărturisirile din altarul Bisericii Americane! Observaţi, vă rog, deschiderealor către confesiune. N-o să-i vedeţi niciodată în plenul Parlamentului sau dela tribuna unor congrese vorbind atât de uşor.De aici vine, cred, şi importanţa acestor documente. N-o să-l auziţi niciodată publicpe Mircea Geoană, spre exemplu, mărturisind că e number one şi că e îndreptăţitsă folosească puterea. Sau pe Hrebenciuc că are în minte un dark horse candidateîn persoana lui Titus Corlăţean, în condiţiile în care se pregătea să devinăşeful de campanie al lui Geoană. Sau pe Georgian Pop spunând despre VictorPonta că doar gura e de el. Sau pe Traian Băsescu vorbind despre dosarele luiAdrian Năstase pe care el le-ar putea da publicităţii. Şi multe altele pe carele puteţi citi pe larg în presa de azi.

Deunde această nevoie de spovedire? Nu ştiu. Tot ce ştiu e că ritualulspovedaniei constă în mărturisirea unor păcate şi în obţinerea iertării. Căci UnchiulSam le ştie pe toate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image