2017-01-21 04:11

EDITORIAL


Vai de protestele noastre!

 |  21:00

De data asta nu am fost în Piaţa Universităţii. Nici măcar nu am trecut ca să văd cu ochii mei despre ce e vorba. Dar am urmărit tot ce a relatat presa, başca îmi spun colegi şi cunoştinţe care-şi fac veacul pe acolo. Fie pentru că aşa le cere meseria, fie că sunt pătrunşi de un mare zel patriotic, ba că e misiune de partid, ori le place în turmă.

Concluzia este că sunt varză. Toţi. Protestatarii paşnici pentru că nu ştiu ce vor, mai bine zis că fiecare vrea altceva. Unii vor pensii, alţii - locuri de muncă, majoritatea - capul lui Băsescu, revoluţionarii - avantajele pierdute, o minoritate - stoparea proiectului Roşia Montană ş.a.m.d. Derbedeii care se bat cu jandarmii deoarece aşa i-au făcut drogurile, alcoolul şi, nu în ultimul rând, mamele lor. PDL fiindcă l-a lăsat cârmaciul cu fundul în baltă. Băsescu pentru că şi-a pierdut cârma. Guvernul din naştere. Opoziţia din cauză că s-a pomenit cu o pleaşcă atât de mare şi nesperată cum nici nu gândea acum vreo câteva zile.

Dar cei mai drăguţi sunt jandarmii. Demni urmaşi ai celor care s-au făcut de rahat în bătălia cu minerii lui Miron Cozma de la Costeşti, ăştia nu sunt în stare să pună la punct o mână de vandali, proşti ca noaptea. De ce, ne-a spus-o, plin de el, chiar şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Jandarmeriei Române, Aurel Moise. Cică în cazul în care protestatarii violenţi ar fi fost organizaţi într-un grup compact, Jandarmeria ar fi putut acţiona mai bine. Păi altă dată să-i roage frumos să stea grupaţi, nu? Tot Moise a invitat populaţia să vină la proteste paşnice şi neautorizate. Cine nu mă crede să se uite la conferinţa acestuia de luni.

Asta e situaţia. Şi-o să fie şi mai bine dacă nu ne potolim dracului odată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-18

TAGURI: protestatari, jandarmi, piata universitatii, basescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

UN TATA
17 Ian 2012

de ce te iei de mamele romanilor bai figurantule?
SILE
17 Ian 2012

Daca ar fi sa dau note in calitate de simplu cititor as acorda acestui articol nota 10. (sau 1 la cehi e nota maxima jednička). Clar si la obiect.

Adauga un comentariu

Random image