2018-11-18 07:56


Văitatul la bătuţii în cap

 |  18:28
Roland Cătălin Pena

„Apropo, l-aţi auzit vreodată pe Traian Băsescu văitându-se?”, întreba duminică o doamnă pe Facebook, când preşedintele se scălda în marea de oameni de la Jina. Ete, eu nu-mi aduc aminte. E posibil, dar nu prea cred. Nu e genul!

Acum îmi dau seama cât de mare e ruptura între preşedinte şi majoritatea poporului care l-a ales. Văitatul este de multă vreme o meserie pentru cei mai mulţi dintre noi. Asta a stat şi la baza susţinerii de care s-a bucurat puciul parlamentar din 2012, care zilele astea a împlinit un an. Instalată la putere tocmai de marele văitat naţional, USL nu mai conteneşte să se tânguiască. Şlagărul e acelaşi, ar face, dar nu o lasă oamenii răi. Când au dat-o în bară, de exemplu, cu privatizarea Oltchim de vină a fost Dan Diaconescu. Astăzi, ar face un succes din vinderea CFR Marfă, însă Traian Băsescu nu vrea să convoace CSAT, ca să se spele ei pe mâini. Parcă preşedintele ar fi schimbat regulile după declanşarea procedurii.

Fiindcă tot veni vorba de schimbarea regulilor în timpul jocului, ce se întâmplă cu admiterea la Universitatea de Medicină din Bucureşti este la fel de ruşinos şi periculos ca şi în cazul celor două privatizări, sau al râsului-lumii de la examenul de bacalaureat. Culmea e că vinovaţii, în toate aceste cazuri, se bocesc mai tare decât victimele. O fac cu mare ştiinţă, cu scopul să nu mai înţeleagă boborul nimic. Imaginea e tot ce contează pentru ei.

Canicula a reactivat alte trei stele politce ale lamentatului. Vadim scoate strigăte de durere că Funar i-a furat PRM. Funar urlă ca din gaură de şarpe că ungurii ne-au luat Ardealul, iar  noi n-am aflat. Tokes, dimpotrivă, vede cum românii i-au asimilat pe maghiarii-ardeleni şi îi cere premierului de la Budapesta un „protectorat” pentru Transilvania. Deh, aşa e când stai în soare fără protecţie. Mai ales dacă eşti bătut în cap de mic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30

TAGURI: Funar, vadim, basescu, canicula, ardeal, transilvania, admitere, medicina, bacalaureat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...