2018-12-15 12:27


Victoraş Ponta! Dănuţ Şova! Sunteţi acasă?

 |  19:58
Victoraş Ponta! Dănuţ Şova! Sunteţi acasă?

Pesediştilor le plac senzaţiile tari. Atât de tari încâtnouă, observatorilor, ne stă adesea mintea în loc. Să luăm, spre exemplu, cazulSeverin. Un ziar britanic îl prinde pe europarlamentarul Adrian Severin cuchiloţii în vine. Ce face PSD? Ridică din umeri şi priveşte mirat în spate.Altfel spus, mai nimic. Toată lumea urlă că Severin trebuie înlăturat. DinParlament, din partid, dintre socialişti. PSD, nu, nu şi nu. Nu-l trage deurechi, nu-l sancţionează, nu-l exclude. La capătul răbdării publice, Severinîşi dă singur demisia din partid. Vanghelie, de lângă el, stoarce o lacrimă de aligatorpe cale de dispariţie, şi-l anunţă pe Severin, „omul de care avem nevoie”, dacăvă mai amintiţi, că partidul îl reaşteaptă cu porţile deschise după ce îşi vadovedi nevinovăţia. Sau după ce va ieşi de la închisoare, că n-a fost clar când...

Incerta demisie a lui Severin s-a produs într-un momentfestiv pentru cel mai bun prieten al pesedistului - DNA. Mai exact, cu ocaziasărbătoririi unui an de la momentul arestării senatorului Cătălin Voicu, un altom de care PSD-ul lui Vanghelie are nevoie. Pentru cine nu-şi mai aminteşte,Cătălin Voicu e tipul ăla cu burtă mare căruia i s-a pus pata atât de tare pe otipă naivă numită Justiţia, încât a vrut s-o scoată la produs.

Puse faţă în faţă, faptele de care sunt acuzaţi Severinşi Voicu nu seamănă deloc. Unul s-a bucurat la câteva mii de euro, celălalt a cerutla cină justiţie cu multă grăsime, adică după chipul şi asemănarea sa. Cu toateacestea, Severin a fost împins în afara partidului, la presiunile europenilor.Iar Voicu e în continuare membru PSD, cu acte în regula de trei simplă: dacădau un milion la 2 judecători, de câte milioane e nevoie pentru toţijudecătorii? Ba, mai mult, Cătălin Voicu este aşteptat să se întoarcă în Senat înfotoliul călduţ pe care partidul i l-a păstrat cu grijă.

Dacă nu greşesc eu, în PSD sunt câţiva jurişti tinericare au studiat Dreptul după Revoluţie. Fostul procuror Victor Ponta şiavocatul Dan Şova sunt doar doi dintre ei. Ar fi interesant de aflat cum le-arexplica ei foştilor profesori că arestatul Voicu e în continuare membruPSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...