2017-01-24 23:27


Votaţi Alianţa PSD-ACD!

 |  19:23
Votaţi Alianţa PSD-ACD!

S-ar putea să vă şocheze titlul. Ştiu! Dar altă modalitate de a vă atenţiona cu privire la cât de mult sunteţi minţiţi n-am găsit.Ce vreau să vă spun de fapt?E vorba despre alianţa dintre PSD, PNL şi PC, înţelegere care, dacă planetelevor fi aliniate cum trebuie, când trebuie, de către cine trebuie, ar putea sărăsară în zilele sau săptămânile următoare. În 2011, ca să fim mai exacţi. Nuare sens să explicăm acum ce ecuaţie electorală cu rezultat incert avem aici. Aşvrea, pentru început, să vă dau să recitiţi decalogul lui Victor Ponta, dat camomeală poporului pesedist la Congresul PSD din 20 februarie 2010:

1. Nu voi acceptaniciodată că un partid de stânga e o soră medicală care repară cu stânga ceeace strică Boc cu dreapta.2. Dacă pierdem, pierdem toţi. Dacă câştigăm, câştigăm toţi.3. Nu voi aplica standarde diferite când e vorba de destinul meu şi aldumneavoastră.

4. Nu voi accepta caalţii să plătească pentru greşelile mele.

5. Nu voi face paceseparată cu nimeni, decât acea pace cu care suntem toţi de acord. Oriceînţelegere trebuie decisă în Consiliul Naţional, cu consultarea dumneavoastră.6. Nu voi confunda partidul cu un SRL la care prietenii mei sunt acţionari.

7. Nu voi stimula şinu voi accepta să apară falii de neîncredere şi conflicte simbolice între faliigeografice sau grupuri sociale.

8. Nu voi promovanonvaloarea, vulgaritatea sau penibilismul, chiar dacă pot să aducă voturi. Cineseamănă nonvaloare, asta va culege.9. Nu voi confunda PSD cu o bursă unde totul se tranzacţionează.

10. Nu voi facebisericuţe sau găşti în partid.

Văreamintesc, Victor Ponta a câştigat atunci alegerile interne din PSD, eldevenind ceea ce este azi – preşedintele partidului. Din punctul meu de vedere,doar vreo trei dintre legile lui Ponta n-au fost deocamdată încălcate.

Săluăm un caz concret: alianţa cu PNL şi PC. Şi acum recitiţi punctele 5, 8 şi 9.Bun! Dacă aveţi obiecţii, atunci daţi-mi voie să vă reamintesc un alt fragmentdin discursul lui Victor Ponta de la congresul amintit: „Nevom lupta nu doar cu PDL, ne vom lupta şi cu PNL”.Sau, ca să ne apropiem mai mult de prezent, ascultaţi-l pe acelaşi Victor Pontadin august 2010: „PSD a decis să meargă singur în alegeri. Crin vrea alianţă cuPSD pentru că PNL este un partid mic, care nu poate să ajungă singur laguvernare". Tot din august 2010: “Nu am urmărit tot ce a spus Crin. A spuslucruri atât de contradictorii, încât mi-era greu să le urmăresc. Eu spun cevrea PSD. Faptul că PSD şi PNL nu mai au ce căuta în acelaşi sac doar pentru uninteres politic e o decizie strategică a PSD, nu una personală”. Şi încă un citat, tot de astă-vară: „Este o idee excelentă dacăvrem să-l readucem la viaţă pe Băsescu". Era răspunsul ironic al lui VictorPonta la adresa lui Crin Antonescu, acesta vorbind despre o nouă suspendare alui Băsescu. Suspendare care, iată, revine în atenţiedacă e să dăm ascultare vocilor din PSD care vorbesc despre alegeri prezidenţialeanticipate.

Prin urmare, vă sugerez să nu fiţi atât de siguri pe datade 5 februarie anunţată ca zi a formării Alianţei PSD-ACD. Timp pentru răzgândiree destul. Iar măreţia inconsecvenţei (sau a „penibilismului” – vezi punctul 8din Decalog) la politicianul român nu poate fi cuprinsă oricâte texte ampublica noi aici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VASILE BLAGA
25 Ian 2011

d-le,mai stii cate articole ai scris pe tema asta?se pare ca te-a marcat aceasta posibila alianta si ma intreb de ce mai mult decat altele?sperai la alta,la care si in ce conditii?
TRAIANM
26 Ian 2011

Misto. A inceput sa comande noul consilier al lui Dan Diaconescu dl Thiess articole in propriul ziar.
MENATWORK
26 Ian 2011

Alianta s-a facut pentru a fi votata. Si cineva trebuia sa-i promoveze. Totusi, ca sa pui stampila pe Voiculescu, trebuie sa te tii de nas...
CRID68
26 Ian 2011

Bre,esti dus rau!Mult mai bine este cu astia de ne conduc acum,nu?Probabil ai scris cu jumatatea aia intunecata!
Random image