2017-01-16 15:07

EDITORIAL


Vreme ne dă “competenţe” pe bandă

 |  19:40
Vreme ne dă “competenţe” pe bandă

Un micscandal de nepotism din culisele ministeriatului lui Valerian Vreme, şefulcomunicaţiilor din România, a tulburat puţin apele în weekend.A fost aplanat rapid de o demisie şi stins, apoi, de ştirea „fulminantă” privindînfiinţarea voievodatelor şi revolta medicilor de familie. Să ne amintim: Vremel-a instalat în Consiliul de Administraţie al Poştei Române,în funcţia de administrator, pe tânărul de 31 de ani Ionuţ Gogu, partener deafaceri chiar cu soţia ministrului comunicaţiilor, într-o firmă care faceafaceri cu statul. Probabil că expertiza în afacerile de familie coordonate deconsoarta sa l-au convins pe demnitar că junele Gogu este cel mai bunadministrator pe care-l poate avea Poşta Română, o societate cu mari pierderi (graţiemanagementului coordonat politic) şi care va trece, curând, prin mari restructurări.Are dreptate şi ministrul: pe cine să se bazeze mai mult decât pe un apropiatcare pune umărul la propria sa bunăstare? De altfel, Vreme a şi precizat că l-aales pe Gogu “pe competenţe” şi nu din alte considerente, aşa cum insinueazăpresa răutăcioasă.

Pentru Ionuţ Gogu, numirea la Poştă a fost oavansare, întrucât acesta şi-a început “timid” cariera la stat în slujba deconsilier al lui Valerian Vreme. Dinpăcate, vâlva creată după ce s-a aflat că este asociat cu soţia ministrului i-aforţat demisia, evident, “din motive personale”, după numai două luni de mandatla Poştă. Mare pierdere!

Ministrul Vreme a recidivat, recent, în acest gen denumiri, punându-şi un alt consilier, Cătălin Iulian Constantinescu, înConsiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Comunicaţii (SNR).Evident, tot “pe competenţe”. Deşi pare un necunoscut, Constantinescu are multăexperienţă în comunicaţii şi - aţi ghicit- în afaceri cu statul. Domnia sa este acţionar al Intrarom, firmă carea încheiat numeroase contracte cu instituţii publice de-a lungul timpului. Totodată,este administrator al societăţii Inova Solution, care a participat acum patruluni la o licitaţie organizată de SNR în vederea achiziţiei unui sistem defacturare. Din cauza contestaţiilor, licitaţia a fost anulată. Acum, SNRpregăteşte un nou caiet de sarcini pentru o licitaţie cu acelaşi obiect. Vaavea Inova Solution mai mult succes de această dată? Timpul o va spune.

În încheiere, să amintim că actualul directorgeneral al SNR, Cristian Niţu, a fost angajat, până în urmă cu vreo trei ani,la Intrarom, unde unul dintre acţionari era Cătălin Iulian Constantinescu. Nu-iaşa că lumea e mică şi pământul e rotund?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image