2019-01-24 06:54


A APĂRUT Manualul de SPORT anunțat de Liviu Pop. Vezi cum arată și ce conține manualul

 |  22:48
A APĂRUT Manualul de SPORT anunțat de Liviu Pop. Vezi cum arată și ce conține manualul

Deși manualele pentru elevii de clasa a V-a nu vor fi gata pentru prima zi de școală, celebrul manual de Educație Fizică si Sport a apărut deja. Controversat și ironizat, manualul de Sport a fost anunțat la sfârșitul lunii iulie de Ministrul Educației, Liviu Pop.

"Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual şi la disciplina educaţie fizică. În 7 august finalizăm licitaţia pentru manualele la care s-au depus contestaţii. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluţii şi pentru aceste situaţii", scria Liviu Pop pe pagina sa de Facebook, conform Libertatea.ro.

Acum, cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, 2017/2018, manualul de Educație Fizică și Sport de la Editura CD Press a fost declarat câștigător în cadrul licitației organizate de Ministerul Educației Naționale, în iulie 2017, și aprobat prin Ordinul ministrului Educației Naționale (OMEN) nr. 4456/27.07.2017.

Cum prezintă Editura CD Press manualul de educație fizică și sport.

"Manualul, bine ilustrat, pune la dispoziția elevilor soluții metodice care completează acțiunile didactice realizate la clasă cu peste 300 de imagini (foto, schițe etc.), peste 75 de descrieri ale succesiunii metodice a principalelor procedee tehnice și acțiuni tactice (secțiunea "Cum se realizează") și peste 30 de secvențe video.

Acces facil la multiple tabele și grafice, care cresc responsabilitatea elevilor și a părinților față de evoluția dezvoltării fizice și a capacității motrice a elevilor.

Aceste materiale sprijină conștientizarea de către elevi a cauzelor eventualelor greșeli de execuție și adoptarea măsurilor corective prin efort propriu.

Contine peste 50 de idei de jocuri dinamice și ștafete descrise pe înțelesul elevilor, incluse în varianta digitală a manualului.

Este o sursă variată de exerciții corective pentru atitudinile corporale deficiente, de legări de elemente acrobatice sau exerciții integrale, de sisteme de acționare pentru dezvoltarea calităților motrice, de structuri tehnico-tactice de evaluare.

Mai mult, manualul este însoțit și de un pachet educaționat extins: Ghidul profesorului (planificare anuală, proiectarea unităților de învățare, sugestii metodologice), descărcabil gratuity și de pe site-ul editurii, acces gratuit la platforma educațională www.clasadigitala.ro (include numeroase materiale digitale descărcabile)".

Manualul de educație fizică și sport pentru clasa a V-a curpinde și...definiția mersului.

"Mersul este o deprindere motrică naturală care asigură deplasarea omului prin alternarea sprijinului picioarelor pe sol", scrie în pagina 37 a manualului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-29

GALERIE MEDIATAGURI: manual de sport, educatie fizica, liviu pop
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
29 Aug 2017

El si cu Catrina din Jud MH doi SEMIDOCTI confirma ca in RO dupa lovitura de stat din dec 1989 INVATAMANTUL romanesc a fost desfiintat...........
Random imageUltimele stiri

loading...