2018-06-22 06:51


Anchetă la ministerul EDUCAŢIEI după ce anul trecut elevii de clasa a IV-a au primit manuale auxiliare neacreditate

 |  16:42
Anchetă la ministerul EDUCAŢIEI după ce anul trecut elevii de clasa a IV-a au primit manuale auxiliare neacreditate

Ministrul Educaţiei Liviu Pop anunţă că a declanşat o anchetă internă după ce a constatat că anul trecut elevii de clasa a IV-a au primit manuale auxiliare neacreditate.

Ministrul adaugă săptămâna viitoare ar putea intra în şedinţa Executivului actul normativ prin care manualele să fie tipărite doar la editura de stat în cazul în care vor fi date toate avizele necesare, scrie news.ro.

„Pe zona manualelor auxiliare am constatat cu surprindere că anul trecut s-au vândut în unităţile şcolare auxiliare la copii de clasa a IV-a neautorizate şi neacreditate de Ministerul Educaţiei, deci toţi copiii de clasa a IV-a, în septembrie, au primit manuale auxiliare neautorizate, adică un singur auxiliar a fost autorizat anul trecut la limba engleză. (...) Am demarat din punctul acesta de vedere o ancehtă internă. Aştept săptămâna viitoare să avem finalizată această anchetă să vedem care sunt editurile care au vândut aceste manuale care a fost circuitul, dacă au fost eliberate chitanţe. Dacă va fi nevoie vom sesiza şi ale instituţii ale statului”, a spus Pop.

„Actul normativ prin care vrem să punem capăt acestei sarabande a manualelor pentru învăţământul gimnazial este în lucru la nivelul ministerelor în aşa fel încât săptămâna viitoare, dacă avem toate avizele, să intre pe ordinea de zi mai ales că începe retipărirea manualelor pentru clasa I şi clasa a II-a. Este, din punctul acesta de vedere, o mare problemă, încă mai avem constestaţii nesoluţionate la manualele de clasa a II-a de acum trei ani de zile. Adică soluţia legislativă am propus-o: trecerea Editurii Didactice şi Pedagogice în subordinea ministerului, iar aceste manuale să fie editate doar de EDP”, a mai explicat ministrul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-07

TAGURI: ancheta, ministrul educatiei, elevi, clasa a patra, manuale auxiliare neacreditate

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova