2019-02-21 19:03


Ce materie obligatorie vor avea elevii de gimnaziu

 |  23:10
Ce materie obligatorie vor avea elevii de gimnaziu

Informatica va deveni materie obligatorie pentru gimnaziu de anul viitor. Din păcate, nu sunt mulţi profesori calificaţi în domeniu, astfel încât doar elevii de clasa a cincea ar putea studia efectiv informatica. Dacă la noi se caută încă soluţii, în alte state, precum Marea Britanie sau Estonia, elevii învaţă programare chiar de la cinci ani.

Sisteme de calcul la clasa a cincea, algoritmi şi animaţii grafice în a şasea, noţiuni de bază ale limbajelor de programare în clasa a şaptea, iar în clasa a opta, elevii ar urma să înveţe cum să creeze pagini web. Ministerul Educaţiei a publicat noile programe pentru informatică, materie care ar urma să devină obligatorie pentru clasele V-VIII. Doar că nu se ştie încă cine va preda.

Din lipsa de profesori, în Capitala informatica ar urma să fie introdusă din toamnă doar la clasa a cincea.

Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti: „Avem profesori care sunt în proces de reconversie profesională, respectiv de la educaţie tehnologică la informatică, matematică, fizică, chimie, deci elementul de reconversie este în plin. Au anticipat faptul că va fi nevoie de informatică. Începem cu clasa a cincea, după care ulterior cu celelalte clase”.

În plus, nu toate şcolile au spaţii pentru laboratoare de informatică. Până să se găsească soluţii, ar mai putea dura câţiva ani. Între timp, în alte ţări, precum Marea Britanie, elevii învaţă informatica încă de la cinci ani. Programare pe limba copiilor se face şi în Bucureşti, la o grădiniţă cu sistem britanic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: informatica, obligatoie, gimnaziu, profesori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...