2019-03-25 07:59


Ce spune ministrul Liviu POP despre manualul de „Educație fizică și Sport”. Cum comenteză poziția premierului TUDOSE

 |  13:56
Ce spune ministrul Liviu POP despre manualul de „Educație fizică și Sport”. Cum comenteză poziția premierului TUDOSE

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a declarat marți, la Alba Iulia, că nu vede care este problema apariției unui manual pentru disciplina Educație fizică și Sport, despre care a opinat că "nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic", el reiterând că elevii nu vor da lucrări de control.

"Nu văd care e problema apariției unui manual, atât timp cât nu face decât să aducă un element în plus în actul didactic. Nu se vor da lucrări de control la educație fizică. (...) Nu se modifică cu nimic ora de educație fizică în rău, sper să se modifice în bine", a susținut, într-o conferință de presă, Liviu Marian Pop, potrivit Agerpres.

Întrebat cum comentează declarația premierului Mihai Tudose care, luni seara, la un post de televiziune, a afirmat că este convins că propunerea privind introducerea unui manual pentru disciplina Educație fizică și Sport reprezintă "o glumă", Liviu Marian Pop a spus că a vorbit cu șeful Guvernului înainte de emisiunea în cauză.

"Am discutat cu premierul, recunosc, înainte de emisiune", a precizat ministrul. Chestionat ce anume i-a transmis premierul, Pop a replicat că "numai lucruri bune" adăugând că, fiind o discuție privată, preferă să nu spună ce a discutat cu Mihai Tudose pe acest subiect.

„Manualul școlar este un drept al elevului!”

Liviu Marian Pop a menționat că manualul în cauză, nefiind contestații în privința lui, este aprobat și este disponibil în format electronic, putând fi comandat de către școli.

Totodată, ministrul a mai spus că programele școlare pentru clasele V-VIII au fost aprobate anul trecut.

"În aprilie anul trecut, guvernul tehnocrat a aprobat tot ce înseamnă plan cadru pentru învățământul gimnazial. (...) Noi, anul acesta, din ianuarie am lucrat pe programele școlare. În 28 februarie s-au finalizat programele școlare pentru clasa a V-a. Se știe că elevii de clasa a V-a urmează la începutul anului școlar să beneficieze de noile manuale școlare, în conformitate cu programa școlară. Manualul școlar este un drept al elevului, a susținut Liviu Marian Pop.

El a adăugat că, anul acesta, pentru clasa a V-a mai sunt încă două manuale noi.

"Avem manualul de informatică pentru că debutăm, pentru prima dată, în clasa a V-a cu disciplina informatică și elevii vor avea manual de informatică, ceea ce nu au avut până acum în învățământul gimnazial. Consilierea și dezvoltarea personală, vechea oră de dirigenție, dacă vreți, are și ea manual. Repet, asta spune legea", a conchis ministrul Educației.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-02

TAGURI: ministrul educatiei, liviu pop, educatie fizica, sport, manual, elev, tudose
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAK
02 Aug 2017

Domnule ministru, elevi nu au nevoie de un nou manual, au nevoie de decât mai puține manuale. Pe noi românii practica ne omoară.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...