2019-01-23 18:00


DECLARAȚIA ZILEI. Ministrul Educației: ”Educația e gratuită pentru copii, dar...”

 |  19:48
DECLARAȚIA ZILEI. Ministrul Educației: ”Educația e gratuită pentru copii, dar...”

Educația este gratuită în România, dar numai pentru copii, părinții lor trebuie să "asigure gratuitate". Aceasta este teza halucinantă a ministrului Educației, Liviu Pop.

"Educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic", a spus Liviu Pop, într-o emisiune la Digi24.

Cu toate că părinții cheltuiesc niște bani pentru a "asigura gratuitatea" copilului de a merge la școală, ministrul nu consideră că ei nu trebuie să aibă dreptul să decidă asupra ce învață copilul lor la școală afirmând că "nu prea se pricep".

"Părintele participă la decizii, dar nu se prea pricep. Neavând o radiografie clară a ceea ce știe copilul meu pe competențele de bază, pe trunchiul obligatoriu, eu nu știu dacă... Eu iau fetița mea, e mai bună la chimie sau la fizică. Nu știu dacă e mai bună la română sau la engleză. Nu mi s-a spus, nu știu, sunt trei sau patru zone de orientare școlară, că așa e făcut sistemul, nu că nu mi-aș dori eu să știu. Ce să-i spun eu la opțional să facă? Astronomia? Altă disciplină? De aceea, părintele trebuie să fie partenerul școlii. Acolo unde părintele este partenerul școlii, copilul are de câștigat. Noi avem sute de mii de copii cu părinții în străinătate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, mătușa, strada?", a completat Pop.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-07

TAGURI: educatie, liviu pop, elevi, parinti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...