2019-04-19 20:19


EVALUAREA NAȚIONALĂ: Ultimele detalii de la Ministerul Educației

 |  23:32
EVALUAREA NAȚIONALĂ: Ultimele detalii de la Ministerul Educației

Aproape 180.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar 2017-2018 sunt aşteptaţi să participe la simularea Evaluării naţionale, organizată în perioada 5 – 7 martie.

Iată calendarul probelor:

5 martie - Limba și literatura română,

6 martie - Matematică și 7 martie - Limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate în 16 martie.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-04

TAGURI: elevi, evaluare nationala, ministerul educatiei, 2018
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG