2018-10-23 01:54


ISMB: Declarațiile profesoarei Tunegaru NU CORESPUND ADEVĂRULUI, sunt fără bază legală

 |  10:55
ISMB: Declarațiile profesoarei Tunegaru NU CORESPUND ADEVĂRULUI, sunt fără bază legală

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a susținut, vineri, într-un comunicat remis presei, că declarațiile profesorului suplinitor de la Școala Gimnazială nr. 95 Cristina Tunegaru (foto), potrivit cărora ar fi fost dată afară fără nicio inspecție sau evaluare a activității sale, "nu corespund adevărului, sunt fără bază legală și aduc prejudicii de imagine" primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, și inspectoratului.

"Considerăm că declarațiile doamnei profesor Cristina Tunegaru nu corespund adevărului, sunt fără bază legală și aduc prejudicii de imagine doamnei Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, și Inspectoratului Școlar al Municipiului București", susțin reprezentanții ISMB.

Potrivit sursei citate, conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pentru anul școlar 2017-2018, aprobată prin OMENCS cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate față de cadrele didactice suplinitoare care solicită continuitatea pe post.

"Doamna profesoară Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la școala menționată. În consecință, acest post a fost ocupat legal, începând cu anul școlar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice. În acest context, Consiliul de administrație al unității de învățământ nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv", a precizat ISMB, citat de Agerpres.

Tot vineri, profesoara Tunegaru a replicat pe Facebook că acuzația că ar afectat imaginea primarului Bucureștiului este "halucinantă".

"Nicăieri nu am afirmat nimic despre niciun primar, nu văd ce legătură am cu aceste lupte politice. Dimpotrivă, am negat explicit reprezentanților media care m-au contactat că ar exista vreo conexiune, am refuzat să-mi închipui că poate exista o asemenea ticăloșie", afirmă Tunegaru.

Ea adaugă faptul că tot ce a spus e "factual adevărat și verificabil până la virgulă".

"Dacă afectează imaginea sistemului, nu e responsabilitatea mea, ci a celor care au luat deciziile, care sunt legale; tocmai asta denunț, că se poate lua o asemenea decizie discreționară, că mi se poate nega legal dreptul de a concura cu șanse egale pe un post liber, că vechimea și hârtiile bat competența și interesul superior al copiilor. E inacceptabil ca decizia de angajare a unui profesor să nu țină cont de realitatea din școală și de dorința părinților. Sistemul împarte arbitrar resursa umană în insideri și marginali și ia pe baza acestei distincții decizii care pot afecta viitorul unor copii", continuă profesoara.

Ea consideră că sistemul de angajare "prin repartiție exact ca în comunism" exclude tineri valoroși care pot reprezenta schimbarea în educația publică.

"Pentru că posturile dispar înainte de concursurile care ajung un teatru absurd: sute de profesori se bat pe niciun post, concurează pentru palmares. E o discuție pe care trebuie să o avem calm dincolo de imixiuni politice, chiar cu riscul de a ciufuli orgolii și cariere clădite pe mânuirea expertă a regulamentelor", mai scrie profesoara Cristina Tunegaru pe rețeaua de socializare.

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a condamnat joi seară articolele apărute în mass-media, conform cărora concedierea Cristinei Tunegaru ar avea o legătură cu ea.

"Primarul general, Gabriela Firea, condamnă cu fermitate acest stil de a face jurnalism care contravine deontologiei și regretă că mai multe instituții de presă au ales să încerce să inducă ideea că destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost făcută ca urmare a faptului că doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa primarului general în această iarnă", a precizat PMB în comunicatul de presă.

În urmă cu o lună, Tunegaru i-a criticat pe profesorii de la Școala Gimnazială 164 pentru că "au participat cu slugărnicie la circul desfășurat de Gabriela Firea sub pretextul conștientizării pericolelor internetului".

În ianuarie, Cristina Tunegaru a declarat că nu este de acord cu recomandarea primarului general de a nu pune absențe la prima oră din cauza ninsorii din București și a traficului îngreunat, motivând că "primarul nu are atribuții de manager al procesului didactic".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-05

TAGURI: ismb, declaratii, profesoara, tunegaru, adevar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
05 Mai 2017

De ce considerați că nu s-a aplicat și la concendierile din intreprinderile de stat, ca urmare a restrângerilor de activitate, "metodologia" aplicată în învățământ în cazul restrângerilor de activitate, așa cum a fost și speța doamnei Tunegaru ?
Random imageUltimele stiri

Terapia cu nămol crește IMUNITATEA Acum 2 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati


loading...