2019-05-19 20:30


JALE la SIMULARE. Doar o TREIME din elevii de clasa a VIII-a au luat peste 5 la MATEMATICĂ

 |  17:06
JALE la SIMULARE. Doar o TREIME din elevii de clasa a VIII-a au luat peste 5 la MATEMATICĂ

Mai puţin de 50% din elevii clasei a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională au obţinut media generală peste 5, doar 33% reuşind să ia note peste 5 la matematică, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog, informează News.ro.

Până la acest moment au fost corectate 99% dintre lucrări, iar rezultatele parţiale arată că 46,97 la sută dintre elevi au obţinut media generală peste 5.

La matematică, 33,1 % dintre elevi au reuşit să obţină o notă peste 5, iar la română 63,2% au luat note peste 5. La limba maternă, 82,5% dintre elevi au obţinut note peste 5.

Rezultatele finale ale simulării examenului de Evaluare Naţională ar urma să fie transmise de Ministerul Educaţiei până la finalul acestei zile.

Aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susţinut simularea examenului de Evaluare Naţională în perioada 5 - 7 martie. Examenul propriu-zis va avea loc în luna iunie.

Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. ”Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, a precizat Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). 

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-17

TAGURI: elevi, evaluare, simulare, matematica, nota
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
17 Mar 2018

rezultatul foarte asteptat, raportat la faptul ca indivizi precum iohan-balenu a fost dascal si chiar inspector scolar...(cu socru-sau mare securist in judet, se putea altfel?)
Random imageUltimele stiri


STARBAG