2019-05-21 19:54


Ministerul Educaţiei solicită Editurii Didactice şi Pedagogice să RETIPĂREASCĂ MANUALUL de Geografie, în urma greşelilor găsite

 |  15:22
Ministerul Educaţiei solicită Editurii Didactice şi Pedagogice să RETIPĂREASCĂ MANUALUL de Geografie, în urma greşelilor găsite

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) solicită Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) să retipărească manualul de Geografie pentru clasa a VI-a şi să suporte toate costurile. Până când noile manuale vor fi trimise în şcoli, profesorii şi elevii vor putea folosi manualul corectat în varianta digitală. Reacţia ministerului vine după ce în manualul de Geografie au fost descoperite multe greşeli, precum poziţionarea greşită pe hartă a unor oraşe sau nume de oraşe scrise eronat.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să solicite Editurii Didactice şi Pedagogice (EDP) retipărirea în totalitate a manualului de Geografie pentru clasa a VI-a. În acest caz, toate costurile vor fi suportate de EDP, care îşi rezervă dreptul de a îi acţiona în instanţă pe cei vinovaţi pentru daunele aduse. Precizăm că decizia de retipărire a manualelor de Geografie pentru clasa a VI-a vine după o analiză amănunţită, în urma căreia s-a constatat că multiplele erori nu pot fi corectate printr-o simplă erată”, transmite, luni, Ministerul Educaţiei.

Reprezentanţii ministerului spun că noile manuale vor fi trimis în şcoli în cel mai scurt timp posibil, însă, până atunci, elevii şi profesorii vor putea folosi manualul de Geografie de clasa a VI-a, corectat, în varianta digitală postată pe manuale.edu.ro în cursul acestei săptămâni.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a întreprins până acum toate demersurile şi a folosit toate pârghiile legale necesare pentru a asigura manuale noi pentru începutul anului şcolar 2018-2019. În acest moment, procedura de tipărire a manualelor este în derulare şi nu este blocată, aşa cum s-a întâmplat în nenumărate rânduri în anii precedenţii, atunci când achiziţia de manuale şcolare a fost mult întârziată din cauza contestaţiilor”, mai precizează MEN.

Reacţia ministerului vine după ce în manualul de Geografie au fost descoperite multe greşeli. De exemplu, oraşul Turnu Măgurele este poziţionat pe hartă acolo unde este, de fapt, oraşul Drobeta-Turnu Severin, la fel şi Marea Moarta, care este pusă pe hartă în locul Mării Roşii. În plus, insula Ascension este scrisă „Asuncion”, în timă ce Guyana Franceză este scrisă cu „i” şi nu cu ”y”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-30

TAGURI: Editura Didactică şi Pedagogică, retiparire manual, manual de geografie,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALFABETII PSD
27 Aug 2018

Acest manual de geografie ne arata ca mafia psd vrea sa scoata generatii dupa chipul si asemanarea sa care sa stie sa puna stampila unde au ei nevoie. Nu le-a iesit.
Random imageUltimele stiri


STARBAG