2019-03-26 00:23


Ministrul Educației a DECIS: Manualele școlare vor fi tipărite doar de editura DE STAT

 |  20:54
Ministrul Educației a DECIS: Manualele școlare vor fi tipărite doar de editura DE STAT

Ministerul Educației, Liviu Pop, a pregătit o lege prin care editurile private nu vor mai putea tipări și vinde statului manuale școlare, care să fie apoi oferite gratuit elevilor. De editarea integrală a tuturor a manualelor școlare ar urma să se ocupe Editura Didactică și Pedagogică, organizată în prezent ca regie autonomă de stat.

”Săptămâna viitoare vom veni cu un act normativ în Guvern în așa fel încât să punem capăt acestei sarabande din ultimii cinci ani, Editura Didactică și Pedagogică să preia integral editarea manualelor școlare în așa fel încât elevii de clasa a V-a, toți elevii din România să beneficieze la timp de manuale”, a declarat, miercuri, ministrul Educației, Liviu Pop, citat de Profit.ro.

În prezent, conform unei reforme din anii '90, piața de manuale este liberalizată, iar editurile private participă la o licitație publică privind manualele școlare, cele câștigătoare fiind cumpărate de Guvern pentru a fi utilizate în școli. Surse din minister au precizat pentru Profit.ro că pentru a reveni la monopol de stat pe această piață, Guvernul ar trebui să obțină acordul Comsiei Europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-08-28

TAGURI: ministrul educatiei, manuale scolare, edituri private, editura didactica si pedagogica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...