2019-01-19 11:06


Ministrul Educației anunță SCHIMBĂRI la Bacalaureat și Evaluarea Națională

 |  21:48
Ministrul Educației anunță SCHIMBĂRI la Bacalaureat și Evaluarea Națională

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat astăzi că trebuie schimbate procedurile de organizare a examenelor de evaluare naţională şi de Bacalaureat, precizând că nu este de acord să alerge persoanele, preferă să "alerge hârtiile".

El a făcut aceste declaraţii făcând referire la cazul Rozinei Miron (42 de ani), informaticianul care a murit la sfârşitul lunii trecute în timp ce se ocupa de introducerea unor date legate de examenul de evaluare naţională la Colegiul "Al. I. Cuza" din Galaţi. 

"Este trist ceea ce s-a întâmplat şi îmi doresc să nu se mai întâmple acest aspect, de aceea pe zona de evaluare naţională, pe zona de evaluare la Bacalaureat, pe zona de titularizare în sistemul de învăţământ, pe definitivare în zona de învăţământ, trebuie să schimbăm clar procedurile. Nu sunt de acord să alerge persoanele, prefer să alerge hârtiile. Suntem astăzi în dezbatere pentru metodologia de organizare a acestor concursuri pentru anul viitor. Până în 31 august trebuie să venim cu metodologia de organizare", a declarat ministrul Educaţiei, precizând că ia în calcul şi repartiţia elevilor la liceu să se poată face pe fişe. 

"Să folosim tehnologia în procesul de evaluare. Dau un exemplu: putem scana toate lucrările, să facem centre de corectură unde profesorul vine şi corectează lucrarea scanată. Să nu îi punem pe informaticieni să stea zeci de ore să introducă datele. Se poate eficientiza folosind tehnologia modernă, iar lucrul acesta îl avem în calcul astăzi la nivelul Ministerul Educaţiei Naţionale, unde vrem, printr-un proiect european, să introducem şi evaluarea şi evidenţa şcolarilor pe platformă virtuală, pe biblioteca şcolară virtuală. Anul acesta sper să găsim o metodologie care să nu mai expună la efort supraomenesc pe colegii noştri", a spus ministrul Educaţiei, potrivit agerpres.ro. 

Liviu Pop a susţinut că ar vrea ca în fiecare judeţ să existe unul sau două centre de evaluare, unde profesorii primesc pe suport electronic lucrarea, pe care să o corecteze după barem. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-08

TAGURI: liviu pop, ministrul educatiei, evaluarea nationala, bacalaureat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...