2018-04-20 02:11


ORDONANŢA plagiatelor, MODIFICATĂ

 |  14:07
ORDONANŢA plagiatelor, MODIFICATĂ

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG 4/2016,ca urmare a Deciziei CCR, stabilind că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, după pronunţarea unei hotărâri definitive a unei instanţe judecătoreşti şi renunţând la amendamentele aduse de aleşi.

"Diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, după pronunţarea unei hotărâri definitive a unei instanţe judecătoreşti", potrivit Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.624 din 26 octombrie 2016.

Plenul a respins şi amendamentele aduse de OUG de către parlamentari, pentru punerea de acord cu D.C.C. nr. 624/2016, revenindu-se astfel la forma iniţială a OUG 4. Modificările aduse la OUG nr. 4/2016, dată de ministrul Educaţiei Adrian Curaj - care prevedea iniţial că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a titlului - au fost aduse de deputaţii din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Deputaţii au adoptat, în aprile 2016, mai multe amendamente aduse OUG nr. 4/2016, eliminând din rândul sancţiunilor dispuse în caz de plagiat retragerea calităţii de conducător de doctorat, a titlului didactic universitar sau a gradului de cercetare, retrogradarea şi desfacerea contractului de muncă, scrie Mediafax. La data de 6 iunie 2016, Preşedintele României a cerut Parlamentului, în conformitate cu prevederile art. 77 alin. (2) din Constituţia României, republicată, reexaminarea Legii, considerând că aceasta nu clarifică situaţia tezelor de doctorat aflate, la momentul emiterii ordonanţei, în analiză la CNATDCU şi nici a candidaţilor care au susţinut teza, însă nu li s-a acordat încă titlul prin ordin al ministrului educaţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-20

TAGURI: ordonanta, plagiat, camera deputatilor, modificata

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova