2018-06-22 06:50


Profesorii AMENINŢĂ cu protestele. Ce reclamă cadrele didactice

 |  12:16
Profesorii AMENINŢĂ cu protestele. Ce reclamă cadrele didactice

Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ anunţă că vor începe proteste pe 2 octombrie dacă guvernanţii nu le vor rezolva doleanţele,şi anume creşterea salariilor din 2018, calculul sporurilor salariale şi plata sentinţelor judecătoreşti. Primele acţiuni vor viza pichetarea tuturor prefecturilor, apoi pichetarea Guvernului, în zilele de 4 şi 5 octombrie.

”Membrii de sindicat reclamă faptul că sporurile salariale se calculează prin raportare la salariile de bază de anul trecut, ceea ce conduce la obţinerea unor venituri salariale mai mici decât ar trebui de fapt. Concret, angajaţii din învăţământ pierd, în medie, peste 3 la sută din venitul brut, iar procentul poate fi mai mare, dacă au mai multe sporuri. În urma calculelor făcute de FSLI şi recunoscute ulterior de ministrul Finanţelor Publice, precum şi de Ministrul Muncii, dacă nivelul brut al salariilor creşte cu 50 la sută, în realitate, ceea ce va primi, anul viitor, fiecare angajat din învăţământ este de maximum 25%”, se arată într-un comunicat.

“Suntem nemulţumiţi de faptul că Executivul nu a cuprins în Legea bugetului de stat pentru anul 2017 sumele necesare pentru plata sentinţelor judecătoreşti, în conformitate cu prevederile legale de eşalonare a plăţii acestor sentinţe. În medie, fiecare angajat din educaţie ar trebui să recupereze aproximativ 5.000 de lei. La rectificarea bugetară care se va face până la sfârşitul anului 2017, să fie cuprinsă suma necesară pentru plata sentinţelor judecătoreşti”, se mai arată în comunicat.

Liderii FSLI, cer Guvernului ”începerea negocierilor şi încheierea unui acord scris până la data de 25 septembrie 2017”. ”Începând cu cel târziu data de 1 octombrie 2017, sporurile salariale să se calculeze prin raportarea la actualele salarii de bază. Până la sfârşitul acestei luni să se găsească o soluţie, astfel încât salariile nete din învăţământ, în anul 2018 să crească într-un procent mai mare decât cel anunţat de Executiv”, scriu liderii FSLI.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-09-06

TAGURI: profesorii, proteste

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Sep 2017

FITI LUCIZI AVETI MOTIVE SERIOASE DE A FI CONDUCATORII REFORME FUNDAMENTALE IN RO DUPA 18 DE ANI DE MAFIOTISM , TICALOSIE SI CAPITALISM SALBATIC DE CUMETRIE, AVETI DESTUI LINDICI DE SINDICAT CARE V-AU TRADAT SI VANDUT CA PE ANIMALE (Marian Sarbu fiind cel mai de soi IDIOT) .LINDICII CARE VA REPREZINTA acum TREBUIE SCHIBATI URGENT sau neutalizati.VOI SUNTETI VANA SI MOTORUL NATIEI ROMANE nu biserica, nu armata, daca voi clacati acum se poate canta PROHODUL Ro.IN ROMANIA TREBUIE RELUAT TOTUL DE LA CAPAT. STATUL ESTE DISOLUTIONAT, MAFIOTIZAT SI DECAZUT. Mintile luminate si devotate al Ro sunt alaturi de voi ORGANIZATIVA MINUTIOS PENTRU O REVOLTA POPULARA ADEVARATA in toate localitatile din TARA unde exista SCOLI. SUCCESE SI FARA TRADATORI. Trebuie infaptuita o adevarata revolutie fie ea si de catifea sau cu CIOMAGEALA daca asa se vrea.
ANONIM
06 Sep 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție din București!https://petitieonline.net/petitie/68026148
Random imageUltimele stiri

Apa Nova