2019-02-21 14:28


PROIECT. Studiile de MASTER și DOCTORAT vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de PENSII

 |  18:15
PROIECT. Studiile de MASTER și DOCTORAT vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de PENSII

Trei parlamentari PNL au depus un proiect de lege care prevede că şi studiile postuniversitare, de master şi de doctorat vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de pensii, nu doar cele universitare, indiferent de numărul de ani şi de instituţii absolvite, motivându-se că munca intelectuală este tratată "superficial" în România şi "dusă la derizoriu", informează News.ro.

Potrivit legii pensiilor, în acest moment se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, precum studiile la zi în învăţământul universitar.

Proiect de lege prevede că acestor studii se adaugă şi cele postuniversitare, şi cele ale programelor universitare de master şi de doctorat.

"Asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a tuturor perioadelor de studii", se arată în proiect.

Iniţiatorii motivează că în România munca intelectuală nu este recompensată suficient.

"Ideea acestui proiect are la bază şi o argumentare logică: munca fizică este contabilizată prin diferite acte normative ca şi vechime în activitate, în timp ce pentru a demonstra sustenabilitatea muncii intelectuale sunt necesare tot felul de documente, dovezi şi chiar justificarea unor interpretări ale celor care nu înţeleg surmenajul psihico-intelectual", se arată în proiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-16

TAGURI: master, doctorat, pensii, cotizare, proiect, pnl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SI ARMATA !!
17 Iul 2017

Ar fi bine sa se considere si stagiul militar drept vechime in munca!! Doar am facut-o obligatoriu si am depus juramantul de credinta patriei !!
MIREL
27 Iul 2017

Din acest motiv daca vrei sa ai doctorat.Dai spaga. Platesti ...doctor te numesti. Nu mai este criteriul competentei, al valorii etc...BANUL este totul ...Spaga dai ..diploma ai....PACAT MARE PACAT ...CE A AJUNS ROMANIA...NU MAI ESTE VALOAREA SI COMPETENTA...Doar spaga si altele...fara comentarii....Multumim ......Asta e democratia din Romania...Comunismul a fost rau ...Vai de noi acuma hau...
LEVST.
28 Iul 2017

"surmenaj psihico-intelectual"...In timpul scolii nu vad niciun surmenaj, poate la babaci( care platesc), iar dupa scoala, cei care se surmeneaza muncind cu capul vor produce ceva ( o umila inovatie macar, etc.) si abia atunci au dovedit ca merita mai mult, altfel este exact cum am mai spus de multe ori(inclusive in occident) , se fac facultati si doctorate pentr a primi mai mult la ajutorul de somaj(si alte beneficii), de acea -repet- oamenii trebuie sa fie platiti diferentiat pentru munca lor, CAND MUNCESC, insa ajutorul de somaj 9si alte beneficii sociale) trebuie sa fie egal, singurul criteriu de diferentiere trebuind sa fie vechimea efectiva, adica pentru cei care termina liceul , sa se admita o suma minima (ca somaj0 iar de aici, sa se adauge pentru fiecare luna muncita cativa banuti, dar in asa fel calculat ca aest ajutor sa nu depaseasca niciodata un anumit procent (sa zicem 80%) din valoarea salariului mediu pe economie, iar in parallel acest ajutor sa fie limitat la cateva luni si retras daca cel care il primeste refuza chiar prima oferta de munca, chiar daca este sub calificarea sa...
LEVST.
28 Iul 2017

Problema aceasta ca si cea recent adusa la lumina(diplome pe bani, fara scoala) fac parte dintr-un plan diabolic, mult mai mare, anume inmultirea logaritmica a numarului de bugetari si salarizare masiva a lor si a clientelor (inclusiv din facultati, etc.), acesta fiind cel mai eficient mijloc de opresare si exploatare a maselor, care vor intelege ca trebuie sa accepte ca sunt sclavi si ca nu exista nicio alta iesire, decat purtatul jugului si capul plecat...Insa experienta altor natii( ca baza, mai sarace ca Romania, in resurse) ne dovedesc de zeci si zeci de ani ca exista reale posibilitati ca toata populatia sa fie prospera, problema nu este daca si cat se munceste, problema este ca -in Romania- cei din conducerea tarii nu sunt doar incompetenti , ci si criminali, exemplul recent, mariri de salarii -la bugetari-fara acoperire, iar la varf, toata lumea isi aminteste , cand vipera se Salaj a ajuns pm, s-a unit cu bovina de Sibiu si cu dracul cel batran, si si-au tras salarii de 30 mii lei, desi ciolosvekul , mai primea- nedeclarat- inca pe atat, direct de la UE, in timp ce bovina avea afaceri (si evaziune fiscala0 de mii de euro/luna, iar dracul cel batran, practic era si este putred de bogat, din "zeciueli", nedeclarate...Inca odata- ca sa nu o prea lungim- Romania(cu acesti "conducatori") risca sa fie dezmembrata, insa cu intoarcerea la Monarhie, DOAR cu aport Englez, aceasta tara "risca" sa ajunga printre cele mai bune din Europa, intr-un timp record, de numai 6 luni...Garantat!
JASARI
06 Oct 2017

oferta de împrumut între individ. cu o experiență de 8 ani în domeniu, creditele noastre structurale au creat un sistem foarte fiabil și legal pentru a ușura oferta, astfel încât clienții noștri să fie mai siguri, prin urmare, dacă aveți impact cu banca, dificultăți financiare, proiecte de construcție sau altele, vă faceți griji mai mult. Macro-Finance la dispoziția dvs. pentru a vă ajuta. Oferim împrumuturi cuprinse între 5000 EURO și 5000.000 EURO, cu un plan de rambursare pentru a studia în funcție de posibilitățile dumneavoastră. Vă rugăm să ne contactați dacă aveți nevoie. jeniefinance@gmail.com web.facebook.com/jeniefinance.fr
JASARI
21 Noi 2017

Oferta de împrumut între special. cu o experiență de 8 ani în zona noastră structură gata să pună în aplicare un sistem fiabil și juridice, în scopul de a ușura oferta, astfel încât clienții noștri sunt mai sigure .prin urmare, dacă aveți de impact cu sistemul bancar,dificultăți financiare ,proiectele de construcție sau de altă natură ,mai mult vă faceți griji . Macro-financiar la dispoziția dumneavoastră pentru a vă ajuta . Suntem furnizarea de credite care variază de la 5000 EURO la 5.000.000 de EURO, cu un plan de rambursare a studia în funcție de capacitatea dumneavoastră . Cerem ca ai bunurilor vă rugăm să ne contactați dacă vă aflați în nevoie. jeniefinance@gmail.com web.facebook.com/jeniefinance
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...