2017-07-27 17:48


PROIECT. Studiile de MASTER și DOCTORAT vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de PENSII

 |  18:15
PROIECT. Studiile de MASTER și DOCTORAT vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de PENSII

Trei parlamentari PNL au depus un proiect de lege care prevede că şi studiile postuniversitare, de master şi de doctorat vor fi asimilate stagiului de cotizare în sistemul de pensii, nu doar cele universitare, indiferent de numărul de ani şi de instituţii absolvite, motivându-se că munca intelectuală este tratată "superficial" în România şi "dusă la derizoriu", informează News.ro.

Potrivit legii pensiilor, în acest moment se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, precum studiile la zi în învăţământul universitar.

Proiect de lege prevede că acestor studii se adaugă şi cele postuniversitare, şi cele ale programelor universitare de master şi de doctorat.

"Asiguraţii care au absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior beneficiază de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a tuturor perioadelor de studii", se arată în proiect.

Iniţiatorii motivează că în România munca intelectuală nu este recompensată suficient.

"Ideea acestui proiect are la bază şi o argumentare logică: munca fizică este contabilizată prin diferite acte normative ca şi vechime în activitate, în timp ce pentru a demonstra sustenabilitatea muncii intelectuale sunt necesare tot felul de documente, dovezi şi chiar justificarea unor interpretări ale celor care nu înţeleg surmenajul psihico-intelectual", se arată în proiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-16

TAGURI: master, doctorat, pensii, cotizare, proiect, pnlComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SI ARMATA !!
17 Iul 2017

Ar fi bine sa se considere si stagiul militar drept vechime in munca!! Doar am facut-o obligatoriu si am depus juramantul de credinta patriei !!
Random imageUltimele stiri