2018-11-15 04:55


PROMISIUNI în van: Manualele de clasa a V-a nu au ajuns în școli

 |  20:54
PROMISIUNI în van: Manualele de clasa a V-a nu au ajuns în școli

Manualele de clasa a V-a încep să ajungă la elevi, după mai bine de o jumătate de semestru. Nu peste tot, însă. Ministerul a plătit editurilor aproximativ 13 milioane de lei pentru manuale. Acestea ar fi trebuit să ajungă până vinerea trecută în toată țara, dar sunt încă întârzieri în Dâmbovița, Suceava și Harghita. Potrivit Ministerului Educației, cele trei edituri care nu au respectat termenul vor fi penalizate cu 0,5% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere.

Dacă în Dâmbovița, Harghita și Suceava editurile nu au respectat termenul de livrare, în capitală cărțile sunt încă în depozit. Doar 4 angajați trebuie să sorteze 150 de mii de manuale și abia apoi acestea pot fi duse la școli.

Aproape 150 de mii de manuale au fost cumpărate pentru elevii de clasă a cincea din București. Toate sunt încă în depozitul inspectoratului școlar. Vor ajunge în școli abia la sfârșitul săptămânii pentru că până atunci trebuie sortate pe materii și edituri pentru fiecare școală.

Aceste teancuri uriașe de cărți, pentru zece materii diferite, trebuie să ajungă la 200 de școli din Capitală. Doar patru angajați, alături de șeful de depozit, se ocupă de asta. Le transporta la etaj și apoi începe o muncă migăloasă de împărțire a manualelor pe baza unor liste.

”E o muncă grea, vin paleți mari, de câteva sute de kilograme. Oamenii aceștia i-am luat din școli, sunt oameni care au diverse ocupații, unii sunt mecanici. Nu avem ce face. Se lucrează de dimineață până seară, s-a lucrat și sâmbătă, s-a lucrat și duminică”, a explicat Marian Banu, purtător de cuvânt al Inspectortului Școlar București.

Mai norocoși au fost elevii din Cluj, care pot răsfoi începând de astăzi manualele. Profesorii le prezintă abia acum, după două luni și zece zile de școală.

În Timiș, în schimb, nu au ajuns manuale pentru una dintre cele mai importante materii. ”Urmează să primim un singur manual, de limba română, mă refer aici doar la clasă a V-a și sper ca în aceste zile să închidem problema manualelor”, susține Sorin Ionescu, directorul Colegiul Național Bănățean.

Până acum, profesorii nu au avut nici manuale, și nici voie să folosească auxiliare. Singurul instrument a fost acel “compediu” de la Ministerul Educației, pe care l-au folosit până acum, iar apoi au fost nevoiți își folosească imaginația.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-21

TAGURI: manuale, scoli, promisiuni, ministru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN POPESCU
22 Noi 2017

In Prahova nu avem nici cea mai vaga idee pe unde s-au rătăcit manualele.
ANONIM
27 Noi 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148.https://petitieonline.net/petitie/22226144.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de linie de tramvai modernizată!Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă Metrorex în subordinea municipalității!
Random imageUltimele stiri


loading...