2019-02-22 07:05


UPDATE. S-au afişat REZULTATELE la BAC. Care a fost rata de PROMOVARE şi câte medii de 10 au fost obţinute

 |  13:12
UPDATE. S-au afişat REZULTATELE la BAC. Care a fost rata de PROMOVARE şi câte medii de 10 au fost obţinute

Aşteptarea liceenilor de clasa a 12-a care au dat BAC-ul a luat sfârşit. Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate la avizierele liceelor şi pe site-ul Ministerului Educaţiei

UPDATE 14.34. Sibiu, Bacău, Iaşi şi Cluj sunt judeţele cu cea mai mare rată de promovare la bacalaureat, respectiv peste 83 la sută, potrivit ministrului Educaţiei, Liviu Pop. Astfel, la Sibiu rata de promovare este 83,73 la sută, la Bacău - 83,54 la sută, la Iaşi şi la Cluj - 82,75 la sută. În Bucureşti, au promovat examenul 74,09% dintre candidaţi.      

"Sunt sub zece licee cu zero promovabilitate. Acestea vor intra în lichidare la forma învăţământ liceal, urmând să continue ca şcoli generale. Este vorba despre unităţi care funcţionau cu şcoală generală şi liceu în acelaşi loc", a spus ministrul Educaţiei.

PE JUDEŢE

Peste 76 la sută din absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat în judeţul Prahova au promovat, cu peste trei procente mai mulţi faţă de anul trecut. Doi candidaţi au obţinut media 10.

Aproape 83% din absolvenţii de liceu din judeţul Cluj au promovat bacalaureatul, procentul fiind similar cu cel de anul trecut. Nouă candidaţi au reuşit să obţină media 10, iar la 11 licee din judeţ procentul de promovare este de 100%. 

Rata de promovare este de 62,64 la sută la examenul de bacalaureat în judeţul Caraş- Severin, unde niciun elev nu a reuşit să obţină media 10.

Gradul de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Constanţa depăşeşte 62 la sută, puţin mai mare decât anul trecut, Patru candidaţi au obţinut media 10, iar în şase unităţi de învăţământ niciun elev nu a promovat examenul.

Peste 75% din absolvenţii de liceu care au susţinut bacalaureatul în judeţul Vaslui au reuşit să promoveze examenul, cu peste şase procente mai mulţi decât anul trecut. Trei candidaţi au obţinut medii de 10 - doi de la licee din Vaslui şi unul de la un colegiul din Bârlad.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat este de 83,54% în judeţul Bacău, înainte de contestaţii, una dintre cele mai mari din ţară şi considerată ”foarte bună” de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Din cei 3.132 de absolvenţi declaraţi admişi, doar doi au obţinut media 10.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Galaţi, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,59%, cu câteva procente mai mare decât în  2016, cele mai multe medii fiind cuprinse între 8 şi 8,99. Trei candidaţi au obţinut medii de 10, iar la două licee rata de promovare este de 100%, însă există şi unul unde niciun elev nu a promovat.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în judeţul Braşov este, înaintea contestaţiilor, de 78,39%, similară cu cea de anul trecut. Doi candidaţi au media 10 la examen, iar 640 de absolvenţi au fost respinşi întrucât nu au reuşit să obţină media 6.00.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat în judeţul Timiş, înainte de contestaţii, este de 71,93%, mai mare decât în urmă cu un an. O elevă de la Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara a reuşit să obţină singura medie 10 din judeţ.

Rata de promovare la bacalaureat este de 71,4 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 66,7 la sută.

Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate după ora 12.00 pe site-ul bacalaureat.edu.ro, iar între orele 16.00 şi 20.00 candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii la centrele de examen unde au susţinut probele. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi şi au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4 la sută, au promovat examenul.

Anul trecut, înainte de contestaţii au existat 56 de medii de 10 la prima sesiune a examenului de bacalaureat, iar rata de promovare a fost de 66,7 la sută înainte de depunerea contestaţiilor şi de 68,1 la sută, după soluţionarea acestora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-05

TAGURI: rezultate bac, bacalaureat, aviziere, site, promovare, medie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...