2018-10-17 16:57


Schimbare MAJORĂ privind ORA DE RELIGIE în şcoli

 |  16:46
Schimbare MAJORĂ privind ORA DE RELIGIE în şcoli

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a operat de curând o schimbare radicală în sistemul de învățământ. Care îi vizează mai mulți pe părinți decât pe elevi. Și anume, înscrierea la ora de Religie a elevilor care vor să urmeze această disciplină se va face o dată, pentru toată perioada de scolarizare sau până la schimbarea opțiunii, și nu anual ca până acum.

Ministerul Educatiei a publicat la începutul acestei săptămâni în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predarii disciplinei Religie in invatamantul preuniversitar, scrie România TV.

Conform noii metodologii, parintii care vor ca odraslele lor sa urmeze ora de Religie la scoala trebuie să depună o cerere care este valabila pe toata perioada de scolarizare sau pana cand isi schimba optiunea. Pana acum, parintii care voiau Religie in scoala isi inscriau copiii anual la aceasta ora.

După cum se știe, Religia nu mai este obligatorie in scoala incepand din 2014. La acea vreme, Curtea Constitutionala a decis ca era neconstitutional articolul din legea educatiei care spunea: "La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie".

Foto: didacticaortodoxa.blogspot.com


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-14

TAGURI: ora religie, scoli, schimbare, inscriere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
14 Mar 2018

"Religia, o fraza de dansii inventata,/ Ca, cu a ei putere sa va mentina-n lanturi..."___-----____Sau o fi fost si Eminescu vre'un idiot care nu stia ce spune...
@LEVST
15 Mar 2018

DA MAI BINE SA INVETE;; EDUCATIA SEXUALA'' DE LA GRADINITA CU DEMONSTRATII PE VIU CUM SE INTAMPLA IN TARILE;;CIVILIZATE'' NU TRBUIE SA FII HABOTNIC DACA ESTI CREDINCIOS
Random imageUltimele stiri


loading...