2018-06-21 15:31


Sindicatele din învăţământ AMENINŢĂ cu noi PROTESTE de amploare. Ce-i scoate pe PROFESORI în stradă

 |  15:43
Sindicatele din învăţământ AMENINŢĂ cu noi PROTESTE de amploare. Ce-i scoate pe PROFESORI în stradă

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modificările aduse Legii salarizării, în condițiile în care ministrul Muncii a anunțat o decalare a calendarului majorărilor salariale. În replică, profesorii amenință cu noi proteste.

"Nu mai poate fi vorba despre o veste prea bună pentru colegii care lucrează în sistemul de Educaţie Publică. Atâta vreme cât prin ceea ce s-a transmis din partea Guvernului constatăm o încălcare flagrantă a programului de guvernare. Programul de Guvernare care a fost adoptat prin hotărârea Parlamentului României specifica foarte clar că, de la 1 iulie 2017, personalul din Învăţământ urma să beneficieze de o creştere salarială de 20%, iar de la 1 ianuarie 2018 de încă o creştere salarială de 30%”, a spus Marius Nistor, liderul federației sindicale "Spiru Haret".

"E delicat să vii peste noapte şi să spui că nu mai primeşte pentru că nu mai sunt bani. Parcă până acum erau bani sau parcă până acum nu erau bani. Nu am avut date de acest gen”, a spus și Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS, citat de Digi24.   Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că bugetarii nu vor primi majorările salariale după calendarul avansat până acum. De la 1 ianuarie 2018, creșterea va fi de doar 25%, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferența. Potrivit variantei inițiale a Ministerului Muncii, primele majorări trebuiau aplicate de la 1 iulie 2017.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-07

TAGURI: invatamant, sindicate, profesori, proteste, salariu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova