2018-06-21 15:33


Sindicatele din învățământ ar putea declanșa GREVA GENERALĂ pe 12 iunie. Ce nemulțumiri au în legătură cu Legea SALARIZĂRII

 |  15:31
Sindicatele din învățământ ar putea declanșa GREVA GENERALĂ pe 12 iunie. Ce nemulțumiri au în legătură cu Legea SALARIZĂRII

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a declanșat un referendum prin care va consulta membrii în vederea organizării unei greve generale începând cu 12 iunie, a declarat miercuri, pentru Agerpres, președintele FSLI, Simion Hăncescu (foto).

"Așa cum au hotărât colegii, în numele membrilor de sindicat, care sunt nemulțumiți de actuala grilă (de salarizare - n.r.), s-a declanșat un referendum pentru greva generală, începând cu 12 iunie. Acum suveran este poporul, deci nu liderii pot decide. Dacă membrii de sindicat nu sunt mulțumiți de această lege a salarizării și vor să protesteze, au posibilitatea. O grevă generală nu se poate face de către liderii de sindicat, se face numai cu acordul oamenilor", a spus Hăncescu.

FSLI a pichetat miercuri Palatul Parlamentului pentru aproximativ două ore, sindicaliștii din învățământ fiind nemulțumiți de proiectul legii salarizării unitare.

Aceștia au avut pancarte pe care scria "Ați găsit bani pentru voi, găsiți bani și pentru noi", "Instanța a hotărât să plătiți dobânda. Când?", "Personalul didactic auxiliar își cere dreptul la un program normal și remunerație corespunzătoare funcției", "Ați distrus învățătura, tineretul și cultura, iar acum vă fofilați și salarii mici ne dați".

Marți, peste 2.000 de angajați din administrația publică locală au protestat în Parcul Izvor față de proiectul Legii salarizării unitare, jumătate dintre aceștia fiind din partea ProLex.

Sindicatele au anunțat că vor continua protestele și după minivacanța de Rusalii, respectiv în 6 și 7 iunie 2017.

Propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu amendamente, săptămâna trecută, în ședința de plen a Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Potrivit ministrului Muncii, săptămâna viitoare ar putea fi dat votul final pe proiectul legii salarizării, care se află în prezent la Camera Deputaților.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-05

TAGURI: fsli, sindicat, invatamant, greva generala, 12 iunie, referendum, legea salarizarii, simion hancescu

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova