2018-04-20 17:47


Un PROFESOR oferă cursuri GRATUITE de MATEMATICĂ elevilor de clasa a 12-a care nu îşi pot permite să facă MEDITAŢII

 |  14:41
Un PROFESOR oferă cursuri GRATUITE de MATEMATICĂ elevilor de clasa a 12-a care nu îşi pot permite să facă MEDITAŢII

Zeci de elevi de clasa a 12-a din Iaşi merg, sâmbătă de sâmbătă, la cursuri de matematică ţinute gratuit timp de trei ore de către un profesor la Facultatea de Construcţii din Iaşi. Cursurile au fost gândite pentru acei elevi dornici de învăţătură şi care nu îşi pot permite meditaţii particulare pentru promovarea bacalaureatului, scrie Mediafax.

”Am venit prima dată pentru că am fost curioasă ce se face şi eventual să îmi mai aduc aminte de lucruri pe care le-am uitat din anii anteriori şi să exersez cât mai mult. Vin de vreo lună. Îmi place că este un curs interactiv, îmi place de domnul profesor pentru că explică foarte bine”, a declarat Delia, una dintre eleve, completază de un al elev, pe numele său Ionuţ: ”Domnul profesor aranjează foarte bine materia şi ne explică foarte bine. Sunt destul de folositoare, având în vedere că este şi materie de clasa a 9-a şi clasa a 10-a pe care am uitat-o”.

Profesorul Mihai Ispas predă de 45 de ani şi spune că matematica este cea mai uşoară materie. ”Ideea a venit de la faptul că de la începutul anului universitar am primit suficiente semnale de la copii care îşi doreau să facă pregătire, dar pentru care părinţii nu aveau posibilităţi materiale să îi susţină la o meditaţie particulară. Acesta este motivul pentru care o fac din tot sufletul. Este, dacă vreţi, ca un fel de descoperire a unui diamant într-un noroi pe care trebuie să îl speli un pic şi apoi să îl şlefuieşti. Asa încerc să fac şi eu. Matematica nu este cenuşie, profesorii o fac cenuşie, nu toţi, sunt şi profesori excelenţi, dar sunt şi profesori care îi îndepărtează pe aceşti copii, le dau senzaţia că matematica este un granit pe care niciodată nici cu capul nu îl vor putea sparge. Matematica este cel mai simplu obiect. Îţi dă ipoteză şi concluzie, îţi spune pleci de aici şi ajungi aici. Toate celelalte materii sunt mult mai dificile”, a declarat lect. univ. dr. Mihai Ispas, profesor de matematică la Facultatea de Construcţii de Maşini din cadrul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iaşi.

Foto: Ziarul de Iaşi


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-08

TAGURI: profesor, cursuri gratuite, iasi, elevi, clasa a 12-a, bacalaureat, meditatii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICU
22 Noi 2017

Random imageUltimele stiriApa Nova