2017-01-22 07:56

EVENIMENT


100.000 de euro, pentru o intervenţie la Boc

 |  21:00
100.000 de euro, pentru o intervenţie la Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, folosea un „număr impresionant de aparate telefonice mobile” - 17 - la care schimba cartelele cu mare frecvenţă, se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj la arestarea pentru 29 de zile a edilului.

De asemenea, Apostu avea întâlniri conspirative cu învinuiţii din dosar în parkingul primăriei, la etajul 5, loc aflat „în afara oricărui control al autorităţilor”. Potrivit motivării, Sorin Apostu „se deplasează în vacanţe exotice împreună cu oameni de afaceri care au în derulare contracte cu primăria, deplasări pe care încearcă să le ascundă, luând măsuri de deplasare separată a lui faţă de membrii familiei sale”, „contactează şi ţine legătura cu unii oameni de afaceri, învinuiţi şi ei în acest dosar, numai pe anumite cartele telefonice” şi încearcă, prin soţia sa, să ascundă urmele faptelor ilicite. În plus, primarul se folosea de serviciile unei persoane pentru schimbarea IMEI-ului telefonului, „urmărind în mod evident să nu poată fi interceptat”.

Curtea de Apel Cluj arată în motivarea deciziei de arestare, care cuprinde 64 de pagini, că „învinuirea adusă inculpatului A.S. până la acest moment în prezentul dosar reţine obţinerea de către acesta, de la reprezentanţii unor societăţi comerciale care au în derulare contracte cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, cu titlu de mită, bani în sumă de aproximativ 95.000 de euro”. De asemenea, se arată că, „pentru a disimula caracterul ilicit al primirii foloaselor necuvenite, inculpatul A.S. a angrenat-o în activităţile sale şi pe soţia sa, învinuita A.M.U., avocat în cadrul Baroului Cluj. Astfel, banii pretinşi cu titlu de mită au fost primiţi de inculpatul A.S. prin intermediul Cabinetului de avocatură al soţiei sale, sub falsa justificare a unor contracte de consultanţă”, se menţionează în motivare.

Prietenul primarului, omul de afaceri Călin Stoia, discuta, la un moment dat, la telefonul interceptat de procurori, cu un patron de firmă din Argeş căruia îi spunea că poate interveni la persoane foarte influente pentru ca acestea să-l determine pe Emil Boc să aloce un milion de euro de la Fondul de Rezervă al Guvernului pentru achitarea unor lucrări executate de o firmă contractată de o primărie.

„Măi frate, îţi spun sincer, şi să nu mă înţelegi greşit, dar suma e prea mică ca să pot să declanşez o chestie de genul ăsta, bă, haide, daţi-le la ăia un milion de euro. Înţelegi? Adică eu am nişte mecanisme prin care pot să declanşez o operaţiune de genul ăsta, dar toate astea au nişte costuri. (...) Îs oameni serioşi, dacă spun ajutaţi-mă şi pe mine să ia ăla un milion... pentru o sută de mii nu mă dau jos din pat (...) ca să ajungi acolo în preajma lu number one trebuie să ajungi prin nişte oameni care au şi ei anumite valori, înţelegi? Şi ăsta vine şi spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O sută de mii? Sau 50 mii cum zici tu? Păi pentru 50 mii nu mă dau jos din pat, frate.Cam aşa funcţionează. Adică afacerea trebuie să fie suficient de interesantă ca să-i... sunt nişte costuri, asta încerc eu să-ţi explic ţie, că-s nişte sume la care băieţii care-i ştiu eu, care pot să influenţeze chestia asta, nu se deranjează... 10% e întotdeauna. Ăsta-i costul.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25

TAGURI: interventie, bocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image