2017-01-20 22:25

EVENIMENT


100 de zile în greva foamei. Mai prinde Mărieş lustraţia?

 |  15:02

Teodor Mărieş, liderul Asociaţiei 21 decembrie 1989, se va afla marţi, 28 februarie 2012, a ales această formă de protest, deoarece Parlamentul nu a adoptat până acum Legea lustraţiei şi .

Buletinul medical din 23 februarie arată că Teodor Mărieş poate muri în orice clipă. „Pacient în a 95-a zi de privare de aport nutriţional (greva foamei), cu modificări clinice extrem de severe şi risc vital iminent (decesul poate surveni în orice moment). Funcţii vitale reduse la nivel bazal (minim). Pacient în fază avansată de autoconsum”, se arată în constatarea medicilor. Mărieş are acum o greutate de 49,5 kg, diminuată cu 63% faţă de cea iniţială din noiembrie anul trecut când a început greva foamei.

Revoluţionarii îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu, într-un comunicat postat duminică pe , că este indiferenţa lui faţă de protestul lui Mărieş este condamnabilă şi că este deplin responsabil de viaţa acestuia: „Domnule Preşedinte, V-am cerut de câteva ori să nu-l ignoraţi pe Teodor Mărieş care poate muri oricând în greva foamei pentru adoptarea legilor moralităţii. S-au solidarizat cu el încă trei grevişti ai foamei. Mărieş se află acum într-a 98-a zi de grevă a foamei. E un miracol că mai trăieşte. Indiferenţa dvs. e condamnabilă”.

În şedinţa de marţi, Senatul are inclusă pe ordine de zi Legea lustraţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: teodor_maries, legea_lustratiei, legea_recunostintei, revolutionar, greva_foamei



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

STANCA DAN
26 Feb 2012

RESPECT, domnule Teodor Maries!
IUSTINIAN
26 Feb 2012

Maries si-a pus in ultimii ani asociatia la discretia securistului Basescu si acum vrea Lustratia! Impotriva cui? Dumnezeu sa il inteleaga!
FLUERASION
27 Feb 2012

Ce cote de prefacatorie a atins acest ins.Asi avea toata compasiunea daca ar face greva foamei pentru un lucru corect.Atata timp cat n-ai fost la Rev., n-ai certificat,te-ai "insurubat" prin presiuni, ca Presedinte al unei As. de Rev,si te aliezi cu George Costin,cum poti da declaratii(zeci)pentru obt.cetificatului pentru a inchide gura si a merge mai departe?In piata Univ. am avut grevisti ai foamei care in a 48-a zi erau dusi si obligatoriu hraniti.In a 78 zi EL vorbeste cu hotatare in Parlament.Oare cand vom scapa de asemenea specimene?
LUMI
27 Feb 2012

Acest maries, aservit betivului scelerat, o fi realizat ca s-a ingenunchiat in fata diavolului chiorpaliu si incearca prin aceasta moarte sa fie iertat de Dumnezeu!
KOKO
27 Feb 2012

Totul este un teatru, din pacate jucat tare prost de catre un actor de mana a saptea!
LEMNEA
27 Feb 2012

Pe nimeni nu impresioneaza gestul acestui individ aservit puterii, zgomotos si obraznic! Gestul lui este unul de fatada si de expunere mediatica! Atat!
BOGDAN F.
27 Feb 2012

Teodor Maries e deja un erou al Romaniei! Iar cei care nu inteleg ce face el, pot sa faca si ei greva foamei pentru marirea salariilor fostilor informatori.
VOICA
07 Mar 2012

D.le Maries ce faci dumneata este batatator la ochi. Nu faci greva pentru drepturile revolutionarilor, asa cum ar trebui, din moment ce te-ai pus in fruntea unei asociatii de revolutionari. D.ta faci jocul cuiva care te plateste foarte bine, chiar in conditiile in care ai muri, te feresti sa spui verde in fata ca indemnizatiile revolutionarilor sun un drept castigat prin lege, drept pe care nimeni nu l-a cerut, dar odata dat trebuie sa se respecte. A fost un gest de recunostinta din partea parlamentului, foarte frumos, peste tot in lume eroii sunt rasplatiti. In vechime li se dadea un pogon de pamant, acum li sa dat aceasta indemnizatie care a devenit ochiul dracului pentru toate leprele tarii, si pentru toti cei care sau imbogatit in urma sacrificiului nostru. Sa nu spuna cineva, cum a spus de fapt, ca au fost sute de mii de revolutionari, ca doar au fost si ei in strada. Sa nu spuneti ca ati fost cu mine la baricada la Intercontinental cate va sute de mii , ca va scuip in ochi. Ati stat acasa, v-a fost frica sa va uitati pe geam dar sa mai iesiti in strada. Sa va fie rusine Cartianu, Tudor, Turcescu etc. Eu sunt femeie si la revolutie aveam 40 ani si nu am putut sa stau acasa, am plecat acolo sa pun pavaza cu trupul meu. Voi unde erati desteptilor ?!

Adauga un comentariu

Random image