2018-12-16 03:54


13 funcţionari ai Primăriei Buzău, AUDIAŢI de procurorii DIICOT

 |  13:56
13 funcţionari ai Primăriei Buzău, AUDIAŢI de procurorii DIICOT

Un număr de 13 funcționari de la Direcția Economică a Primăriei municipiului Buzău sunt audiaţi, marţi, la sediul DIICOT. Procurorii îi acuză pe aceştia de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și abuz în serviciu în dauna intereselor publice.

DIICOT a precizat că cei 13 funcţionari ai Primărieu Buzău sunt acuzați că !ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat este în cuantum de 3.135.454, 76 lei, din care 36.595 lei reprezentând amenzi contravenționale șterse nelegal din sistemul informatic și 3.098.859,77 lei reprezentând creanțe fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzău și de stat, neurmărite, neîncasate și neexecutate silit”.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 — 2015, la nivelul Primăriei municipiului Buzău, s-a constituit un grup infracțional organizat format din mai mulți funcționari publici, care activau în cadrul compartimentelor de colectare, urmărire și executare a creanțelor persoanelor fizice și juridice. S-a reținut că membrii grupului au introdus în sistemul informatic de taxe și impozite date nereale, prin care au fost clasate și anulate nelegal un număr de 114 amenzi contravenționale, parte din ele vizând funcționari cu atribuții de conducere la nivelul unor instituții publice din municipiul Buzău, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de poliție', se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor, „în baza aceleiași rezoluții infracționale, membrii grupului au diminuat cuantumul debitelor datorate de către doi agenți economici, nu au urmărit, executat și încasat creanțele fiscale datorate cu titlu de impozite și taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzău, precum și a amenzilor contravenționale aplicate unor persoane juridice”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: 13, functionar, primarie, buzau, audiaza, procuror, diicot
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...