2018-12-16 03:34


15 persoane, REŢINUTE de DIICOT pentru contrabanda cu țigări

 |  09:46
15 persoane, REŢINUTE de DIICOT pentru contrabanda cu țigări

Procurorii DIICOT au emis 15 ordonanțe de reținere pe numele membrilor celor șase grupări infracționale specializate în contrabanda cu țigări. Persoanele reținute urmează să fie prezentate, vineri, judecătorilor Tribunalului Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii susţin că ''membrii grupului au aprovizionat în permanență piața neagră cu produse accizabile, introduse în România prin acte de contrabandă, dezvoltând o adevărată economie subterană prin numărul de persoane implicate în activitatea de vânzare a țigaretelor, cantitățile rulate și frecvența livrărilor de țigarete''.

Potrivit DIICOT, „începând cu luna februarie a acestui an, au fost identificate un număr de șase grupuri infracționale organizate, care au săvârșit infracțiunea de contrabandă, acționând în zona de nord-est a județului Botoșani, la frontiera cu Republica Moldova și Ucraina.

Țigările de contrabandă erau introduse în România de către palierul ucrainean al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităților Bajura—Darabani, iar de către palierul moldovenesc al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităților Păltiniș—Horodiștea, Rediu—Rădăuți Prut—Miorcani, Cotu Miculinți—Crasnaleuca, Mitoc și Liveni—Manoleasa Prut.

''S-a reținut că țigările erau preluate și transportate pe teritoriul României de 'cărăuși' sau cu ajutorul unor aparate de zbor de tip dronă, depozitate temporar la domiciliul membrilor grupului sau în alte locuri prestabilite și ulterior distribuite', se mai arată în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat bugetului în acest caz este estimat la 3.800.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-20

TAGURI: 15, persoana, retinut, diicot, contrabanda, tigari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...