2017-01-18 08:29

EVENIMENT


175.000 de petarde confiscate la frontieră

 |  15:45
175.000 de petarde confiscate la frontieră

Doi giurgiuveni, cu vârste de 24 de ani şi, respectiv, 49 de ani, au fost reţinuţi de autorităţile de frontieră după ce au încercat să introducă ilegal în ţară 175.000 de petarde prin ocolirea PTF Giurgiu – Ruse.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au avut o acţiune pentru prevenirea şi combaterea trecerii ilegale a frontierei de stat, observând un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, care a evitat efectuarea formalităţilor de trecere prin ocolirea PTF Giurgiu cu farurile stinse, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJPF, Petre Mateescu.

Şoferul a continuat deplasarea către oraşul Giurgiu, motiv pentru care poliţiştii au început urmărirea autoturismului cu semnalele luminoase în funcţiune. În acel moment, ocupanţii maşinii au abandonat vehiculul într-o parcare, în autoturism fiind depistate 175.000 de petarde, în valoare de 17.500 de lei.

Marius N., în vârstă de 24 de ani, şi Ion M., de 49 de ani, ambii din Giurgiu, au fost identificaţi şi reţinuţi.

Maşina a fost ridicată din locul unde fusese abandonată şi indisponibilizată la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Marius N. este cercetat penal pentru deţinere de obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără drept, contrabandă calificată şi intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar Ion M. este cercetat pentru pentru complicitate la contrabandă calificată, ambii fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu care a dispus obligarea acestora de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-18

TAGURI: petarde, confiscate, giurgiuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image