2019-05-25 20:43


1 Decembrie în stil românesc, cu fasole, muzică de fanfară şi parade

 |  09:11
1 Decembrie în stil românesc, cu fasole, muzică de fanfară şi parade

Bucureştiul petrece de 1 Decembrie în stil românesc, cu fasole şi costiţăsau cârnaţi, ţuică fiartă, muzică de fanfară şi parade, evenimentul principalfiind Parada militară organizată anual de Ziua Naţională pe sub Arcul deTriumf.

Cele mai multe primării de sector aurenunţat în acest an la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României dincauza lipsei de fonduri, doar Primăriile sectoarelor 2 şi 6 păstrând tradiţiapetrecerilor în stil românesc şi invitând bucureştenii la fasole cu costiţă saucu cârnaţi şi la ţuică fiartă.

Sectorul 2 al Capitalei s-apregătit de sărbătoare cu meniu ostăşesc, dar şi cu defilări în acordurilefanfarei militare.

Manifestărileîncep la ora 12.00, în faţa Centrului Administrativ al Sectorului 2, dinapropierea Parcului Obor, cu salutul gărzii de onoare, ridicarea drapelului şiintonarea Imnului de Stat al României. Momentul va fi marcat şi prin eliberareaunor porumbei, în acordurile "Odei Bucuriei".

Bucureşteniivor putea asista şi la defilarea plutoanelor Poliţiei Comunitare a Sectorului 2şi ale altor detaşamente, în acordurile fanfarei militare, dar şi la un programdemonstrativ de intervenţie şi arte marţiale.

Participanţiivor putea apoi să se prindă în "Hora Unirii", alături de primarulNeculai Onţanu şi invitaţii la aceste manifestări.

Tradiţionalulmeniu ostăşesc, servit de mai mulţi ani în Sectorul 2 al Capitalei, va fipăstrat şi în acest an. Primăria Sectorului 2 a pregătit 13.000 de porţii defasole cu costiţă afumată şi 725 de litri de ţuică fiartă, care vor fi serviteatât în parcurile Obor, Circului, Florilor, Plumbuita, Floreasca, LuncaFlorilor, Motodrom şi Tei, cât şi la Gara de Est, Piaţa Vatra Luminoasă,grădiniţele din străzile Nicolae Apostol şi Periş, sediul Poliţiei Comunitaredin strada Paroşeni şi Complexul Miramar din bulevardul Chişinău.

Şi Sectorul 6 s-a pregătit desărbătoare cu paradă militară, muzică de fanfară şi 4.000 de porţii de fasolecu cârnaţi.

Locurilealese de Primăria Sectorului 6 pentru manifestările de Ziua Naţională aRomâniei sunt parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi.

Pe lângămanifestările pregătite pentru bucureşteni, reprezentanţii Primăriei Sectorului6 participă la Parada militară de la Arcul de Triumf şi la ceremonialelemilitare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori la MormântulOstaşului Necunoscut din Parcul Carol.

Tot de 1Decembrie, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei devine"Oraşul de iarnă", unde timp de o lună vor fi organizate concerte,spectacole pentru copii şi concursuri cu premii.

Celelaltepatru sectoare ale Capitalei au anunţat că în acest an nu vor organizamanifestări pentru Ziua Naţională a României, din cauza lipsei de fonduri.

Primăria Sectorului 1 nu apregătit în acest an evenimente pentru Ziua Naţională, reprezentanţii instituţieispunând că sprijină manifestările şi Parada militară de la Arcul de Triumf.

Nici Primăria Sectorului 4 nu vaorganiza, în acest an, niciun eveniment special de Ziua Naţională.

Şefulbiroului de presă al Primăriei Sectorului 4, Cristina Popa, a precizat căsingura manifestare este depunerea de coroane de flori la Monumentul închinatEroilor militari români căzuţi la datorie, din faţa Palatului Copiilor,inaugurat în 25 octombrie.

Evenimentele de 1 Decembrie vorlipsi şi în Sectorul 5, şeful Biroului de presă al Primăriei Sectorului 5,Bogdan Tamaş, spunând că decizia a fost luată în contextul economic actual.

Ca înfiecare an, bucureştenii pot asista la tradiţionala Paradă militară pe subArcul de Triumf.

Aproximativ1.500 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf, acompaniaţi de muzică defanfară, iar traseul defilării va fi survolat de elicoptere şi avioane. În blocde defilare vor urma detaşamentele de tehnică militară.

Parada dela Bucureşti va începe cu depuneri de coroane de flori la Mormântul OstaşuluiNecunoscut din Parcul Carol şi la Monumentul închinat Eroilor militari românicăzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din ParculTineretului.

Manifestărilevor fi încheiate de militari din Regimentul 30 Gardă "MihaiViteazul", care se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul CerculuiMilitar Naţional - Bulevardul Regina Elisabeta - Piaţa Operei - Pod Cotroceni -Bulevardul Geniului - Bulevardul Vasile Milea - Bulevardul Timişoara.

Peste 1.300de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea şi siguranţa la Paradamilitară şi la celelalte manifestări organizate în Capitală.

În timpulParadei militare va fi restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff,strada Alexandru Constantinescu, Bulevardul Mareşal Averescu şi BulevardulConstantin Prezan.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG