2017-01-17 00:07

EVENIMENT


1 milion de euro din trafic de „fetițe”

 |  19:49
1 milion de euro din trafic de „fetițe”

Şase membri ai unei grupări suspectate de trafic de persoane şi spălare de bani au fost reţinuți de procurorii DIICOT Bacău, fiind acuzaţi că au racolat mai multe tinere, printre care şi minore, pe care ulterior le obligau să se prostitueze în cluburi din Germania şi Italia.

Liderul grupării, Dănuţ Cozma, în vârstă de 26 de ani, din Bucureşti, este acuzat că a constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării prin înşelăciune a mai multor tinere, care erau obligate apoi să practice prostituţia în diverse cluburi din Germania şi Italia. Fetele erau racolate din judeţele Bacău, Neamţ, Vaslui şi Giurgiu, dar şi Bucureşti. Anchetatorii estimează că suma obţinută de grupare din exploatarea tinerelor depăşeşte un milion de euro.

Ieri-dimineaţă, procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie de la BCCO Bacău, BCCO Bucureşti, BCCO Iaşi, cu sprijinul jandarmilor, au descins în opt locaţii din Capitală şi din Oneşti, unde au descoperit importante sume de bani, arme şi muniţia aferentă. Procurorii au pus sechestru asupra mai multor maşini de lux ale membrilor grupării, în vederea recuperării prejudiciului. De asemenea, anchetatorii au solicitat instanţei emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a şase persoane.

DIICOT a cooperat pentru instrumentarea acestui dosar cu autorităţile judiciare din Germania.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image