2018-12-12 14:01


20.000 de lei şpagă. Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, prins în flagrant

 |  19:46
20.000 de lei şpagă. Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, prins în flagrant

Ionesie Ghiorghioni (PNL), vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, a fost prins în flagrant delict, marţi, de procurorii DNA, în timp ce lua mită suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind puşi într-o revistă, susţin surse judiciare. Potrivit unor surse judiciare, patronul unei firme din Reşiţa i-ar fi dat lui Ghiorghioni, în total, 200.000 de euro para-ndărăt pentru un contract „cu dedicaţie”.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timişoara au făcut, marţi, şase percheziţii în municipiul Reşiţa şi în alte localităţi din judeţul Caraş Severin, din care una la sediul unei instituţii publice, iar restul la locuinţele unor persoane. Cercetările sunt făcute într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada ianuarie 2013 - martie 2015. Surse judiciare au declarat că instituţia publică vizată de percheziţii este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, vicepreşedintele instituţiei Ionesie Ghiorghioni fiind prins în flagrant delict în timp ce lua mită 20.000 de lei, chiar în biroul său. Conform surselor citate, banii erau puşi într-o revistă care i-a fost dată lui Ghiorghioni de către omul de afaceri Valentin Armaşu. În schimbul banilor, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin ar fi trebuit să îi înlesnească omului de afaceri atribuirea unui contract. De asemenea, surse judiciare au declarat că cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o tranşă din suma totală cerută de Ghiorghioni de la omul de afaceri pentru încredinţarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri.

Mită cu repetiţie

Potrivit surselor citate, în acest caz s-ar fi cerut mită 10 la sută din contravaloarea lucrărilor. În schimbul acestui procent, Ghiorghioni urma să sprijine interesele societăţii administrate de Armaşu, prin determinarea subordonaţilor săi să primească şi să admită devizele de lucrări şi să facă plăţile cu prioritate în favoarea SC Camand Impex SRL Reşiţa. „SC Camand Impex SRL Reşiţa a încheiat în urma unei licitaţii publice organizate de Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat al judeţului Caraş-Severin un acord-cadru de lucrări, prin care (…), în calitate de promitent achizitor, se obliga să achiziţioneze de la SC Camand Impex SRL Reşiţa, în calitate de promitent executant, în baza unor contracte subsecvente, lucrări de Întreţinere (…), în valoare de 5,3 milioane lei, iar în baza contractelor subsecvente încheiate în baza acestui acord-cadru, societatea sa a efectuat lucrări şi a încasat în parte contravaloarea acestora, context în care patronul firmei i-a remis lui Ghiorghioni suma de 200.000 de lei, în mai multe tranşe, ultima dintre acestea, în cuantum de 9.500 lei, fiind remisă lui Ghiorghioni, în biroul său, în perioada iulie - septembrie 2014”, arată sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: spaga, vicepresedinte, cj, caras-severin, flagrant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HOTI PESTE TOT ?
12 Mai 2015

Perchezitii DNA la CFR si Ministerul Transporturilor: Prejudiciu de 5 milioane de euro…care ar reprezenta doar "parandaratul" ? Insa, prejudiciul real, spun carcotasii, se ridica la aproximativ 160 milioane de euro? “Comana Ctin(alaturi de Iorgu Ganea, in arest preventiv) era, in afara de Regiotrans, de asemenea acţionar la firma RC-CF TRANS SRL Braşov( dar si la alte multe firme) societate care a pus la dispoziţia familiei Dragnea un autoturism Audi de ultimul tip ca sponsorizare. Prin intrarea in vigoare, pe 14 decembrie 2014, a noului mers al trenurilor, ministrul Transporturilor, IOAN RUS prin intermediul lui VASILE SECARA , a girat prabusirea companiei de stat- CFR Calatori, dar, in acelasi timp, a pus umarul serios la prosperitate operatorilor feroviari privati de transport persoane prin acordarea smechereasca, dar ilegala, de subventii uriase. Pe rutele Braşov-Bucureşti, Braşov-Constanţa, Braşov- Sf.Gheorghe, Braşov- Timişoara, Braşov- Iaşi, Braşov- Alba Iulia, Timisoara-Sinicolaul Mare, Arad- Naldac şi retur au fost introduse trenuri, de tipul automotoarelor, deţinute de Regiotrans. Aceste rute operate de către CFR Călători sunt foarte rentabile, fapt pentru care este ilegal să fie introduse şi trenurile private. Trebuie precizat că unul dintre fostii acţionari de la firma braşoveană- Costel Comana, era în relaţii excelente cu fostul manager privat de la CFR Calatori- VALENTIN DOROBANTU, care acum este angajatul firmei Regiotrans Brasov, dar şi cu unul dintre actualii directori generali ai companiei de stat Iosef Szenteş, unul dintre artizanii „ţesăturilor” din mersul trenurilor pentru interesul privaţilor. Totodata, Costel Comana(decedat intre timp?) era in relatii extrem de apropiate si cu cei doi tesatori ai mersului pe 2015, adica directorii de la CFR SA- Viorel Scurtu si Marian Cotofana. Mai trebuie subliniat ca Alexandrina Gatej a condus CA de la CFR Calatori inca de pe vremea lui Ovidiu
Random imageUltimele stiri


loading...