2018-10-16 08:47


2016, anul schimbărilor în Justiţie. Kovesi îşi termină mandatul la DNA

 |  17:33
2016, anul schimbărilor în Justiţie. Kovesi îşi termină mandatul la DNA

Anul 2016 va aduce noi schimbări la vârful Justiţiei întrucât şefilor ÎCCJ, Curţii Constituţionale, PÎCCJ, DNA şi CSM li se termină mandatul.

La Curtea Constituţională (CC), Augustin Zegrean (numit de Preşedinţie), Puskas Valentin-Zoltan (Senat) şi Toader Tudorel (Camera Deputaţilor) îşi termină mandatele, astfel că cele trei instituţii menţionate trebuie să desemneze câte un nou membru. Mai mult, va fi ales şi un nou preşedinte al CC în locul lui Zegrean.

Şi la ÎCCJ se va schimba preşedintele, Livia Stanciu fiind la sfârşitul celui de-al doilea mandat. Noul şef al ICCJ va fi propus de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi numit de preşedintele Klaus Iohannis.

La Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Tiberiu Niţu şi Laura Codruţa Kovesi îşi încheie primul mandat. Legea permite maximum două mandate. Procurorul general al României şi procurorul-şef al DNA sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ca în fiecare an, şi în ianuarie 2016 vor avea loc alegeri pentru conducerea Consiliului Superior al Magistraturii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-02

TAGURI: schimbari, justitie, dna, kovesi, termina, mandat, 2016
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CETATEAN
02 Ian 2016

Propune si aplica , legea recuperari integrale a banilor furati de ; Udrea , Cocos , Truica , Hrebenciuc , Nicolaie , Patriciu ,Voiculescu , Stoica , Bica si ceilanti mafioti . Lasa legea recuperari integrale , a prejudiciul statului . Mie mia venit de la ANAF de acum 12 ani , 35 lei , din recalculari ulterioare . La mine cum se aplica ? Iar ei ramin cu sute de milioane euro fiecare .
DARIUS
03 Ian 2016

Kovesi si coldea sunt complicii jafului national organizat de basescu&company.asta trebuie interogata cum a fost posibil sa lase sa fure miliarde de euro din buget si cica a facut anticoruptie.pai basescu in libertate ,acest hoit a organizat si jefuit tara sub ochii sri si parchetelor.apoi niste nimeni pe coasta au furat sute de milioane de euro gen truica,stelian,visoiu etc.blaga in libertate cand toata lumea stie ca la el se stringeau banii pdl.parlamentari care cu un tupeu incredibil jefuiesc bugetul prin pensii speciale ,livia stancu care actioeneaza la ordinul lui basescu si elibereaza jefuitorii de tara gen videanu,oltean,truica,paul etc.judecatori care elibereaza patronii din colectiv care au dat foc la tineri in copextiv unde au murit 63,piedone in libertate.acesti judecatori jegosinsinspagari sunt groparii romaniei si jegurioe astea au pensiimspeciale sinsalarii uriase ,pentru ce?va veni vremea cand toate aceste animale care au facut atita rau poporului roman sa plateasca.au fost cateva miscari demadvertisment dar si cand va veni valul cel mare ,va spulbera acesti gasti de mafie organizata.pana atunci sa muriti in chinurimsinvoimsi familiile voastre pana la a zecea generatie.
LA ȘBILȚ CU EI!
03 Ian 2016

SECĂTURA ASTA, ALĂTURI DE : ILIESCU. ROMAN, STĂNCULESCU, CARAMITRU, DINESCU, ISĂRESCU, BĂSESCU, UDREA, NĂSTASE, ȚIRIAC, FR.MICULA, TRUICĂ, MAZĂRE, TENDER, BOC, CIOLOȘ, JOHANNIS, DANIEL, OPREA, ZGONEA, DRAGNEA, PATAPIEVICI, LIICEANU, BLANDIANA, VOSGANIAN, TĂRICEANU, CIORBEA, MITREA, HREBENCIUC ȘI F.F.F.F. MULȚI ALȚII, TREBUIE ANINATĂ DE FELINAR PT. CRIMA DE ÎNALTĂ TRĂDARE FAȚĂ DE ȚARĂ ȘI POPOR, PT. DESTRUCTURAREA STATULUI ROMĂN, ÎN FORMĂ ȘI FOND, ȘI GENOCID COMIS ASUPRA POPORULUI PRIN ÎNFOMETARE ȘI MIZERIE GENERALĂ!
PT. CEI DE MAI SUS.
03 Ian 2016

Incomplet, dar CORECT! În Rohmanica, MAMA CRIMEI ESTE ”JUSTIȚIA”! Ăștia din ”justiție”, ”la pachet” cu derbedeii din ”poliție”, trebuie găbjiți primii și ”pulverizați” prin ”metode varii”!
ROHMANCII ”IE” LAȘI!
03 Ian 2016

FÎS!
GEORGE
03 Ian 2016

Nu stiu cine sunt cei de mai susu care pun asemenea comentarii, dar cu siguranta pe ei îi deranjeaza ca s-ar putea (zic „s-ar putea” și nu „se va”) realiza si in Romania un sistem in care legea sa nu mai fie bariera pe sub care „unii” trec iar „alții” se opresc. Pentru ei situația actuală - „țara lui papură Vodă” (și fără excepție toți cei care au condus/guvernat această țară au menținut această stare) - este una foarte convenabilă. „Stigatele” unora, gen patronul lui Euro Lines, după închiderea (aplicarea foarte târzie și doar parțială a legii) unor cârciumi, spunând că nu sunt văzuți investitorii care vin în aceasta țară (fie romani, fie străini) este un semn clar: „NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII ȘI NICI CÂINII CÂND VOR CAII”
HMM.....
03 Ian 2016

Normal s-o debarce! S-a PRINS lumea că se joacă de-a justiția...în primă fază, cam acum 2 ani ziceam că-i faină, că se luptă cu ăștia...când colo, ce să vezi și să nu crezi? JOC de-a IMAGINEA, de-a uite popa, nu e popa, stai că l-am prins, dar i-am dat drumul...stai că ”cu suspendare”, ba ”la domicil” ori ”sub c-trol ”judiciar”- FÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂÂSS! Cănd se mai înfurie lumea și-și aduce aminte...pac! break news - îl/o prinde, brățări la mâini, Beciul Domnesc (câteva zile, săpltămâni sau luni de zile), APOI - Dumnezeuleee...îi vezi în aceeași funcție, cu declarații de presă, etc, ect....lăsați la vatră în caza unei cauțiuni (ups, ca la americani...) da unde scrie ȘI de unde au banii pt.cauțiune, NU DINTR-AI NOȘTRI??!!!
MADDAMA KOVESI,
03 Ian 2016

spre rușinea ei, n-a vrut redeschiderea dosarului Revoluției ȘI 2 - pentru o vremurile-astea, limbaj de kk-t îmbărligat - sec, fără intonație ori conotație morală, parcă-i inumană, extraterestră...zici că-i păpușă pusă să spună o poezie ”pe de rost”, sau un ”mama” (ori ”tata”...:) JALNIC, fără rost, ton sau substanță - parcă-i mereu în post (de prins și condamnat LA GREU și DEFINITIV tâmpiții care ne-au condus și ne-au furat, de zile mari).
O BASINA PRIN SITA
03 Ian 2016

Adica pui o sita la cur si dai a basina . Si intrebi prin ce gaura a sitei a trecut basina ???? Asa si cu toti bani furati de Isarescu cu serviciile si Industria distrusa de Mafiotul Roman . Iar legile tot ei le-au facut , pentru furat .Se face ca au de lucru si iau bani din salari babane , iar in spate ceilanti fura cu camionul . Iar calculatoarele , programele DNA sint cumparate de Ghita , Vintu si Cocos , Soros , cu toate serviciile din lume , numai sa fure tara .
MANIX
03 Ian 2016

Anul schimbării ?!Ce poanta ....mișto. Va fi schimbată Laura Codruța Kovesi cu Kovesi Codruț Laura .Cine are curajul sa-i supere pe americani ?
MEY MANIX...
03 Ian 2016

Kovesi e cu băieții de la Răsărit :))))) Și dintre tehnocrați, UNII sunt cu hmm...d-alde Kovesi! Ghici cine.....
&PUTINELUL
03 Ian 2016

Tembela este ma- ta care te-a facut handicapat.am mai multa carte decat toata familia de retardati.basescu este seful mafiei,astia furau saci de bani zilnic,ce au facut cu 20 mld.de euro de la fmi?totmva ajunge la puscarie acest urat cumspume si acest hoit uman.chestia cu antenele este facuta pentru prosti ca tine.lucrezi bai parazitule ,a luat basescu bwni din salariunca sa-i dea lui udrea,oltean,truica,paul,stelian,visoiu saunesti bolnav lacap.f m matii de cretin.
JAF PESTE TOT
03 Ian 2016

Bai ISARESCULE da lista cu toate conturile din banci si unde au plecat , ca tu ai dat aprobare . Cum sa zici ca nu sti cind sa scos bani si de cine ? Dar si cine ia depus . Dar cind semnau directori pusi de tine sa scoata bani , nu spuneau si cerea aprobare de la tine ? Cind scoteau nu vedeai ca scade teancul de bani ?
RAI
04 Ian 2016

Pai isarescu trebuie arestat pe loc,evident ca stie cine si cum a furat banii,kovesii sa puna o singura intrebare:banii de la fmi ce si cum s-au cheltuit.au facut spitale,scoli,autostrazi?un om obisnuit daca scoate mai mult de 10 mii de euro din banca e luat in vizor,explicatii,birocratie.gasca de hoti scoteau milioane de euro din banci vezi brd,bcr,etc.si nimeni nimic.aceqsta kovesi impreuna cu coldea si isarescu sunt primii complici ai hotiei nationale.pai bai dementilor cand au plecat 130 mil euro din retrocedari mafiote sri.dna,bnr ju au intrebat nimic,nu au verificat nimic?au lasat niste golani sa devalizeze romania cu ajutorul bancilor,bnr,isarescu.si golanul asta s-a opus codului fiscal care a iesit trunchiat,legea darii in plata,legea falimentului personal care a fost amanata.si acest nemrnic sta in fruntea bnr de 26 de ani.si iohannis asculta minciunile acestui tradator de tara.
CETATEAN
04 Ian 2016

Ce mai face colegul de an si facultate de la Cluj ? Adica BOC , cind este adus in fata justitiei , cu propietatea ?
FLORIN
26 Ian 2016

O sa vedem cu toti ce bombe o sa iasa la iveala dupa ce ne scapam de riia d kovesi si zagrean cita puscarie o sg ia la fundulet d nu pot sa duca era si timpul!
PAV
27 Ian 2016

Alo PUTINELU , se citeste putzinelu la minte , cum sa fie Basescu acuzat de DNA de coruptie ca doar : EU V-AM NUMIT VOI MA SERVITI !!!!
Random imageUltimele stiri


loading...