2018-12-12 02:51


30 de aleşi, declaraţi incompatibili. 67 de instituţii locale sunt deja fără conducere

 |  16:48
30 de aleşi, declaraţi incompatibili. 67 de instituţii locale sunt deja fără conducere

Agenția Națională de Integritate anunţă că 30 de foşti sau actuali aleşi locali sunt incompatibili sau în conflict de interese.

Aceștia sunt 11 primari, nouă viceprimari, un fost viceprimar, șapte consilieri locali și doi foști consilieri locali, informează ANI într-un comunicat citat de Agerpres.

Printre aleșii locali găsiți în incompatibilitate se numără vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, primarul comunei Mușătești (Argeș), Mircea Păuna, primarul comunei Morărești (Argeș), Gheorghe Purcaru, viceprimarul comunei Rucăr (Argeș), Vasile Popa-Nica, primarul orașului Însurăței (Brăila), Ionel Gheorghe, primarul comunei Drăgotești (Dolj), Dumitru Dincă, primarul din Reghin (Mureș), Maria Precup ș.a.

De asemenea, Profit.ro anunţă că un număr de 67 posturi de primari, din municipii, orașe și comune, au fost vacantate, iar 42 dintre primari și-au pierdut scaunul de edil din cauza unor acuzații sau condamnări pentru corupție, conflict de interese sau alte fapte de natură penală, începând cu luna iunie a anului trecut și până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

În aceeași perioadă, două posturi de președinți de consilii județene au fost vacantate, iar 13 parlamentari și-au pierdut acest statut în urma unor asemenea acuzații.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-23

TAGURI: alesi locali, ani, incompatibilitate, primari, parlamentari, consilii judetene
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...