2018-12-14 00:48


300.000 euro într-o lună din skimming

 |  21:00
300.000 euro într-o lună din skimming

O gaşcă de copiatori de carduri a fost săltată de procurorii DIICOT. Membrii acesteia - 24 de persoane - au clonat, spun surse judiciare, mii de carduri în Olanda, Franţa, Spania şi Italia. Apoi goleau conturile în Columbia, Republica Dominicană, SUA sau Mexic. Banii erau investiţii în maşini de lux, case, terenuri şi bijuterii.

Operaţiunea de copiere a dispozitivelor de plată se făcea în Olanda, Franţa, Italia şi Spania, prin intermediul unor persoane angajate în magazine de lux. Cu ajutorul acesteia montau pe POS un dispozitiv de copiere. Datele erau introduse apoi pe carduri clonă. Apoi, alţi membri ai grupării se deplasau în ţări ca Mexic, Columbia, Republica Dominicană sau Statele Unite. Aici scoteau numeralul, pe care îl trimiteau în ţară prin Western Union sau prin curieri. Banii erau investiţi în bijuterii, maşini de lux,  care erau aduse în România şi valorificate rapid sub preţul pieţii.

Clanul Pară

Anchetatorii spun că gruparea era coordonată de Cosmin Camen, zis Lale, iar „locoteneţii” săi erau Ilie Pară zis Elvis, şeful clanului cu acelaşi nume, Traian Gabriel Vanghelie, Nicolae Stănescu, zis Boabă, Radu Ionel Gherganu, Marcel Ionuţ Petrovici, zis Cântar, Sidonia Florentina Văcuţă, Narcis Florin Cîţă, Cosmin Ştefan Ionescu, zis Beni, şi Ştefăniţă Sanda, zis Pepa sau Calu, iar ca executanţi, Aurel Eugen Jianu, zis Gorila sau Relu, Marinel Muchie, zis Spirache, Iancu Ovidiu Florea, Vică Stelian Camen, Viorel Cotoc, Adrian Popescu, zis Schilaci, Sorin Teodor, zis Periuţă, Laurenţiu Mirel Tiron, Daniel Cosmin Tiron, Radu Ionel Gherganu. Prejudiciul estimat depăşeşte 300.000 de euro, bani obţinuţi într-o lună. Adrian Popescu este fiul directorului sportiv de la FC Braşov, Marcel Popescu, fost impresar de jucători de fotbal.

"Poate că nu sunt de acord cu multe din acţiunile fiului meu. Dar sunt solidar cu copilul meu până în pânzele albe. Şi acum, dacă ar fi să luăm suma aceea de 300.000 de euro. Ce înseamnă 300.000 de euro împărţit la 20 de inşi sau câţi au fost? Faceţi un calcul. Cam 15.000 euro de persoană. Astea sunt găinării. Dacă asta e o infracţiune... Ce a făcut? A pus o bombă? A creat un dezastru? A răsturnat economia unei ţări? (...) Deocamdată trebuie să vedem ce a fost... Dumneavoastră chiar credeţi că un copil îi spune părintelui său tot ce face? Nu poţi să spui că ştii tot ce face un membru al familiei tale decât dacă eşti cu el şi vezi ce face sau dacă îţi spune el"

Marcel Popescu director FC Braşov


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02

TAGURI: skimming, DIICOT, SUA, Mexic, Dominicana, bani, carduri, clanul Para
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PUIU
30 Aug 2011

Omul asta din poza a fost ani de zile directorul revistei Politia Romana - un exemplu de integritate morala si profesionala - conducand publicatia cea mai importanta a MAI. Mare necaz, dom le, mare necaz! cum dracu? Un om exceptional!
OLTEANU'
31 Aug 2011

Nu e el mah "puiule" ! e coincidenta de nume ! acem marcel iancu de care vb tu e fost presedinte al clubului dinamwie !
Random imageUltimele stiri


loading...