2018-12-19 09:39


31 de morţi şi 90 de răniţi în stare critică. Patronii clubului Colectiv, acuzaţi de ucidere din culpă

 |  19:38
31 de morţi şi 90 de răniţi în stare critică. Patronii clubului Colectiv, acuzaţi de ucidere din culpă

Acționarii clubului Colectiv - Costin Mincu, Alin George Anastasescu și Paul Gancea - au fost audiați luni, la Parchetul General, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. La închiderea ediţiei, acţionarul majoritar, Alin Anastasescu, era reţinut de procurori pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă. În cazul celorlalţi doi suspecţi, audierile erau încă în desfăşurare.

Potrivit unui comunicat de presă, în cauza având ca obiect incendiul produs în clubul Colectiv din București, sub coordonarea procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), echipe mixte formate din ofițeri de poliție, experți criminaliști, specialiști pirotehniști continuă cercetarea la fața locului, precum și audierea persoanelor în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Potrivit ultimului bilanţ oficial, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultima - un tânăr neidentificat de la Spitalul de Arşi - chiar în cursul zilei de luni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Copii în stare gravă la „Grigore Alexandrescu”

La Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală sunt internaţi şapte tineri răniţi în incendiul izbucnit în clubul Colectiv, fiind vorba despre patru băieţi şi trei fete, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Raluca Alexandru, a declarat, luni, pentru Mediafax, că cinci dintre cei şapte adolescenţi sunt internaţi la terapie intensivă, ei având arsuri pe 20-60% din suprafaţa corpului.

Ea a precizat că trei dintre cei cinci tineri internaţi la terapie intensivă sunt în state critică şi au ajuns la Spitalului „Grigore Alexandrescu” prin transfer de la Spitalele „Elias” şi „Sfântul Ioan” din Capitală.

„Pacienţii intubaţi au toţi arsuri de căi repiratorii superioare, însă doi pacienţi sunt într-o stare mai gravă, probabil au inhalat mult mai mult, au arsuri mai profunde şi nu pot respira fără aparate”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului.

„O fată este internată la secţia de reanimare, o altă fată la secţia de chirurgie plastică, cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, dar care nu a pus probleme respiratorii deosebite, şi încă o fată, la secţia Toxicologie, doar cu intoxicaţie de fum, fără alte complicaţii şi, înţeleg, că merge spre externare zilele acestea”, a mai spus medicul.

Pacienţii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” au suferit până acum doar intervenţii chirurgicale care au constat în incizii de decompresiune, aceştia având „arsuri pe faţă, la cap, la mâini, dar şi pe trup”.

„În general, mâinile au necesitat aceste incizii de decompresiune pentru că erau afectate de arsuri circulare, destul de profunde, care nu mai permiteau circulaţia sângelui şi pentru salvarea membrului s-a apelat la incizii de decompresiune, care pur şi simplu desface pielea ca sângele, pe dedesubt, să poată circula şi să ajungă unde trebuie”, a explicat medicul.

În zilele următoare, pacienţii vor fi supuşi unor intervenţii chirurghicale de excizie-grefare, pentru că toată pielea moartă trebuie îndepărtată şi înlocuită tot cu piele de la pacient. Cei şapte adolescenţi, între care se numără şi doi fraţi de 16 şi 17 ani şi 11 luni, sunt îngrijiţi de o echipă formată din opt medici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: club, colectiv, morti, raniti, patroni, ucidere din culpa, acuzati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALIST
02 Noi 2015

Dar droguri nu sa gasit , in singe la Victimelor ?
Random imageUltimele stiri


loading...