2019-01-20 17:14


4,3 milioane de euro daune pentru familiile bebeluşilor morţi

 |  19:47
4,3 milioane de euro daune pentru familiile bebeluşilor morţi

Asistenta Florentina Cîrstea a fost condamnată, ieri, de Judecătoria Sectorului 6 la doi ani şi două luni de închisoare cu executare, fostul manager Bogdan Marinescu a primit o amendă penală de 6.500 de lei, iar Maternitatea Giuleşti, o amendă penală de 400.000 de lei. Mai mult, asistenta a fost obligată, în solidar cu spitalul, să plătească familiilor bebeluşilor morţi daune de peste 4,3 milioane de euro.

Potrivit deciziei instanţei, asistenta Florentina Cîrstea a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi la cinci pedepse de câte zece luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă din culpă, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de doi ani şi două luni. Fostul manager al Spitalului „Panait Sârbu” - Maternitatea Giuleşti, profesorul Bogdan Marinescu, a primit o amendă penală de 6.500 de lei, iar şeful Secţiei Neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat. Şeful Serviciului tehnic, Vasile Dima, a primit o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, iar electricianul Gigel Oprea a fost condamnat la doi ani de închisoare. Maternitatea Giuleşti a fost condamnată la 400.000 de lei amendă penală pentru ucidere din culpă şi la cinci pedepse de câte 80.000 de lei amendă penală. Dacă această decizie va rămâne definitivă, Maternitatea Giuleşti urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv amenda penală de 400.000 de lei. Decizia Judecătoriei Sectorului 6 nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Bucureşti. Spitalul „Panait Sârbu” şi asistenta medicală Florentina Cîrstea trebuie să plătească daune de peste 4,3 milioane de euro familiilor celor şase nou-născuţi care au murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti şi familiilor celorlalţi cinci copii care au suferit arsuri grave.

Trei ani de la tragedie

Incendiul a izbucnit în 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi al maternităţii. Atunci au fost duşi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” opt bebeluşi din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, trei dintre aceştia decedând în zilele următoare, din cauza complicaţiilor. Alţi trei bebeluşi au murit atunci în incendiu. Două perechi de gemeni - doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă - şi o altă fetiţă au fost salvaţi de medici. Parchetul a terminat în patru luni ancheta privind incendiul produs în 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 6 în 6 decembrie 2010, iar procesul a început în 10 ianuarie 2011. Procurorii Parchetului General i-au trimis în judecată, în decembrie 2010, pe asistenta medicală Florentina Daniela Cîrstea pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, pe fostul manager al unităţii sanitare Bogdan Marinescu, pe şeful serviciului tehnic Vasile Dima, pe şeful Secţiei Neonatologie Adrian Ioan Toma şi pe electricianul Gigel Oprea pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În ziua incendiului, potrivit planificării, era de serviciu la salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi al Secţiei Neonatologie, pe o tură de 12 ore, asistenta medicală Florentina Daniela Cîrstea. Potrivit procurorilor, aceasta nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de Terapie Intensivă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: dosar, maternitate, giulesti, bebelusi, morti, daune, milioane, euro, asistenta, spital
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...